Топола – Засеок Весићи у селу Војковци од Бадњег дана је завејан. Иако је температура била у плусу и снег се свуда отопио њихов пут до куће остао је непроходан. Снег који је поново почео да пада додатно је отежао већ тешку ситуацију којој су изложене две куће у овом сокаку.

„Овде има моја кућа и још једна, по селу су свуда чистили путеве трактором овде то није било могуће тако да смо остали завејани још од прошлог снега. Сада када је снег почео опет да пада ја незнам шта да радим. Ветар прави сметове, све је завејано, кола нисам истерао из дворишта има више од месец дана. Молили смо да нам пошаљу скип да очисти овај снег да могу да одем по намирнице, имам стару мајку у кући, дете нам је ђак, треба обезбедити лекове, храну“, каже Зоран Весић, глава породице.

Додаје да су челници локалне самоуправе упознати са њиховим проблемом али да још увек ништа није предузето.

„Долазио је председник Јовановић на збор, рекли смо му за наше муке и обећао је да ће послати скип, али још увек ништа. Само молимо Бога да нас здравље послужи јер ми из дворишта не можемо изаћи. Снег је на појединим местима изнад моје главе“, јада се Весић.

Иначе проблематична деоница је у дужини од око 700 метара од главног пута који води кроз село.

ТопПрес

Зоран Весић у снегу, фото: ТопПрес