Горњи Милановац – Да особе које раде админситративне послове који махом важе за једноличне, могу у приватном животу бити и те како креативне показује и Весна Михаиловић са Рудника. Она је годинама службовала у предузећу, али њена уметничка душа ипак је нашла начин да угледа светлост дана. Весна пише романе, али је постала и одличан пирограф који ватром може да наслика шта год пожели.

„Пре неких 15-ак година сам се заинтересовала за радове техником пирографије. Мислим да је то најстарија техника на свету. То ми је било занимљиво а онда ми је муж, електричар по струци, направио први пирограф. Тако сам из хобија кренула да цртам оно што би се тог момента мени ’залепило за срце’”, објашњава Михаиловићева.

Креативну енергију гледа да усмери према уметничким стваралаштвима и да пружи оно највише од себе. А највише је, каже, пружила у роману „Даница”, који је, када је изашао, промовисан на Сајму књига у Београду.

„Препоручујем свима да прочитају ’Даницу’ јер, ако верују у Бога, прича ће им бити занимљива, а ако не верују, опет треба да је прочитају, кажу да се брзо чита, а и да би ме боље разумели”, наглашава она.

Када су у питању песме, поезију, како каже, никада није посебно волела да чита, али указује да је свом сину, пре три године, онако успут написала песму.

Фото: приватна архива

„Док сам сређивала кућу и ’слушала’ неке стихове у себи, узела сам то да прибележим. Тако је настала ’Песма сину’. Онда смо се шалили да пишемо заједно збирку па је он написао једну и ја једну и тако… његове су много лепше, али их он не објављује”, истакла је Михаиловићева и додала да је дана када јој се ћерка удала написала песму „Ти одлазиш“ посвећену њој те да је потом „стала”. Каже да јој песме више не „долазе”.

„Понекад објавим понеку од њих. Прошле године ме је удружење ’Запис’ из Горњег Милановца прихватило у своје редове и у зборнику радова за 2021. објављене су три моје песме. Стварно сам бескрајно захвална на прилици да упознајем такве људе и ни са ким не покушавам да се такмичим”, поручује ова креативна службеница.

Живи на Руднику и истиче велику љубав према његовој дивљој и непредвидљивој природу. Како каже, ту убире снагу за даље подухвате и има само једну поруку:

„Могу да кажем да никада није касно да човек оствари неке своје снове,” поручила је Весна надајући се да ће још неком скривеном уметнику дати ветар у леђа да успе у својим замислима.

ТопПрес/ РИНА