Крагујевац – Тринаесто прасе је увек одбачено и напуштено па је тако било и са Викторијом – прасетом које је било на ивици смрти али уз много љубави и пажње испоставило се да је ипак рођено под срећном звездом. Иако је била на ивици смрти, преживела је захваљујући Јелени и Нери које су свака на свој начин помогле Викторији да преживи и управо због борбе и огромне воље за животом тринаесто прасе постало је Викторија и кућни љубимац.

Фото: ТопПрес

„Мој отац гаји голубове и птице певачице, ја коње, свиње су ту за наше потребе а супруга гаји псе. У нашој породици свако има своје љубимце и неку животињу коју воли, али Викторија је свима љубимац и постала је много више од обичног прасета. Наиме, наше свиње које гајимо расе дурок или пиетрен обично прасе између 13 и 15 прасића, тако је било и овај пут када је Викторијина мама донела на свет здравих 13 прасића. Иако је брижна мајка и води рачуна о својим младунцима, овога пута је Викторију некако оставила по страни и када смо је пронашли била је згрчена, мала, промрзла и готово на ивици смрти, једва је давала знаке живота“, каже Марко Батавељић и додаје да је његова супруга најзаслужнија што је тринаесто прасе од најнесрећнијег постало најсрећније.

Фото: ТопПрес

„Супруга је узела Викторију, повратила је у живот, спасила сигурне смрти и заправо најзаслужнија што данас имамо свињу као кућног љубимца, иако је одавно прешла килограме и величину за улазак у кућу“, кроз смех прича Марко.

Снајка Јелена иначе гаји псе и велики је љубитељ животиња па јој ни мало није пало тешко да сву своју љубав усмери ка Викторији и да јој помогне да преживи.

Фото: ТопПрес

„Викторија је у почетку спавала са псима, они су је грејали а за почетак смо стављали флаше око ње да је загревају. На свака три сата млеко, пас Нера јој је најбољи пријатељ и остала је да се са њом највише дружи, сада је чупка, грицка, воли обућу, вуче пертле, попримила је доста особина од пса јер је уз њих одрасла, па сада не воли своје сестре и браћу али псе обожава“, рекла је Јелена.

Она истиче да су свиње јако интелигентне животиње, послушне па су без проблема примили Викторију у кућу.

Јелена спасила Викторију сигурне смрти, Фото: ТопПрес

„Никада се није десило да у кући направи неки проблем, послушна је, воли да је чешкам по стомаку, да се мази. Први пут се десило да имамо свињу као кућног љубимца и није нам био проблем да се о њој бринемо, али како већ има пет месеци и велика је све је мање у кући али је у дворишту, са Нером се дружи, има свој простор и засигурно је нећемо продати или заклати, остаће наш љубимац“, наглашава снајка Јелена и додаје да ће њихова љубимица највероватније постати мајка и имати своје младе које ће такође неговати.

И нема сумње да је Викторија победница и да ће уз већ бројне привилегије имати и ону најважнију даа не заврши у чварцима.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Супруг Марко, Фото: ТопПрес
Викторија и Нера најбоље пријатељице, Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес