Координираним радом и сарадњом Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, захваљујући доследно спроведеном оперативном плану, завршни испити за ученике осмог разреда основних школа протекли су без икаквих инцидената и ометања, уз пуну безбедност.

Министарство унутрашњих послова предузело је свеобухватне мере безбедности приликом спровођења завршног испита у основним школама, а више од 2.500 полицајаца је, од недеље 25. јуна, свакодневно обављало противдиверзионе прегледе свих 522 школе и обезбеђивало их 24 сата до завршетка испита.

Свакодневно су предузимане и мере безбедносне заштите складиштења и дистрибуције тестова за полагање до школа.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин честитао је осмацима на завршетку основног школовања и пожелео им да се упишу у жељене средње школе. Министар унутрашњих послова је похвалио предан рад полицијских службеника који су дали пун допринос да мала матура прође безбедно, без ометања и инцидената.

„Још једном смо показали и доказали да је Србија коју води председник Вучић јака, безбедна и организована држава, која уме да се избори са проблемима са којима се и много моћније земље од наше нису избориле. Нисмо дозволили да они који воде специјални рат против Србије остваре своје планове, као што видите, мала матура је спроведена на један безбедан и организован начин без иједног инцидента. Они који су желели да лажним дојавама о бомбама спрече одржавање мале матуре и Србију прикажу као неорганизовану и небезбедну земљу нису успели у својој намери“, истакао је министар полиције Александар Вулин.

Министар полиције Александар Вулин захвалио се Министарству просвете и ресорном министру Ружићу на изузетној сарадњи приликом организовања и спровођења завршних испита за ученике осмог разреда.

Министар унутрашњих послова захвалио се родитељима и ђацима на поверењу, истакавши да је Србија још једном показала да је стабилна, безбедна и сигурна земља.

ТопПрес/ Извор: РТВ