Председник Србије Александар Вучић изјавио је да верује да ће будућа влада бити влада која ће да брине о интересима Србије и додао да ће то бити српска влада која ће да ради много на бржем прикључивању Србије Европској унији, али да свакако неће бити антируска.

Одговарајући на питање новинара у Београду докле се стигло са консултацијама и да ли ће будућа Влада Србије бити проевропска или проруска, Вучић је поновио да ће о консултацијама да говори када се оне заврше, али да је већ сада потпуно јасно, и после прва два дана консултација, да постоји недвосмислена већина у Народној скупштини Србије.

„Верујем да ће будућа влада да буде српска влада која ће да брине о интересима Србије, а наравно да ће она да буде, слагали се ми овако или онако са неким, влада која ће да ради много на бржем прикључивању Србије Европској унији“, рекао је Вучић.

Када говорите истину, додао је, када имате једну политику онда увек говорите исто.

„Да, радићемо убрзано на европском путу Србије и верујем да многе резултате до децембра можемо да постигнемо, али такође та влада свакако неће бити антируска и чуваће наше традиционална пријатељства“, поручио је Вучић.

Он је додао да нема као што је пред Европљанима увек спреман да каже какви су нам пријатељи Кинези, тако и пред нашим кинеским пријатељима увек говори о европском путу Србије.

Нагласио је да влада мора да носи терет самосталности и независности о доношењу одлука.

„То је нешто што верујем да мора да буде тековина сваке будуће владе и то је гарант да ћемо водити своју политику на стратешки пут и европски пут, али политику у којој ћемо одлуке да доносимо сами без притисака споља или притисци ће да постоје, али наше је да доносимо одлуке увек у најбољем интересу нашег народа“, рекао је Вучић.

Додао је влада пре свега мора да буде састављена од вредних људи којима ће тимски интерес и интерес Србије бити испред интереса личне промоције и личног материјалног богаћења.

ТопПрес/ Извор: Танјуг