Влада Србије препоручила је ЕПС-у да продају струје од 1. септембра уговара од 86,13 евра по мегаватчасу за субјекте одбране до 95 евра по MWh за комерцијално снабдевање, док ће нова цена за резервно снабдевање бити 123,5 евра а цена електричне енергије за грађане остаје непромењена.

Нове препоручене цене електричне енергије из ЕПС-а важиће до краја година, осим за резервно снабдевање чија препоручена нова цена се примењује од 19. новембра.

Саопштено је да је Влада Србије препоручила ЈП Електропривреда Србије, снабдевачу који обавља резервно снабдевање електричном енергијом крајњих купаца који немају право на гарантовано снабдевање, да то снабдевање после 1. септембра обавља по цени од 123,5 евра/MWh, без ПДВ.

Закључком Влада је ЕПС-у препоручила да од 1. септембра до краја године уговоре о снабдевању са купцима електричне енергије на комерцијалном тржишту закључује по јединственој цени од 95 евра/MWh без ПДВ-а за тај период.

„Усвојени закључак обезбеђује несметано функционисање привредних субјеката у Србији“, наводи се у саопштењу.

Закључком о цени електричне енергије ЕПС-у је препоручено да правним лицима која су носиоци одбрамбених технологија и члановима групације за исти период понуди уговоре о снабдевању по јединственој цени електричне енергије од 86,13 евра/MWh без ПДВ-а.

„Овим се обезбеђује несметано функционисање привредних субјеката у одбрамбеној индустрији у Републици“, наводи се у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ