Чачак – Влада Србије на данашњој седници именовала је Марка Парезановића за новог начелника Моравичког управног округа. Моравички управни округ је један од 30 округа у Србији, а чине га град Чачак и општине Горњи Милановац, Лучани и Ивањица.

Марко Парезановић рођен је 1986. године у Београду. У Чачку је завршио Основну школу Филип Филиповић и средњу Техничку школу. Основне академске студије завршио је на Факултету техничких наука у Чачку на коме је стекао звање Професор технике и информатике. Мастер студије завршио је на Факултету политичких наука у Београду као Мастер политиколог.

Парезановић је након три године рада у чачанској Електродистрибуцији, два пута биран за народног посланика у скупштини Републике Србије, 2016. и 2020. године. Један је од оснивача Српске напредне странке, а у периоду од 2015. до 2020. године обављао је функцију повереника Градског одбора ове странке у Чачку. У скупштини Србије био је члан Одбора за правосуђе, државну управу и локалну само управу, екологију и просвету, као и председник посланичке групе пријатељства са Краљевином Белгијом.

На месту начелника Моравичког управног округа Парезановић ће наследити Слободана Јоловоћа коме је 8. новембра истекао мандат.

 

 

ТопПрес/ ГЗС, Медиа портал