Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
  • Почетна
  • Вести
  • Влада Србије продужила одлуке о ценама деривата и хлеба и забрани извоза млека
Вести

Влада Србије продужила одлуке о ценама деривата и хлеба и забрани извоза млека

21

Влада Србије данас је продужила ограничења за цене деривата нафте, те извоз природног гаса и евро дизела.

Влада Србије продужила је трајање Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте до 31. децембра, наводи се у саопштењу Владе Србије.

До краја ове године продужено је и важење Одлуке о привременом смањењу износа акциза на деривате нафте – оловни бензин, безоловни бензин и гасна уља за 10 одсто.

Имајући у виду енергетску кризу на светском тржишту која и даље проузрокује претњу од настанка критичне несташице природног гаса одлучено је да се продужи привремене забране извоза и изношења те робе.

Одлука ће се примењивати од 1. децембра и трајати месец дана.

Влада Србије продужила је привремену забрану извоз Евро дизела ЕН 590 за још седам дана.

Влада продужила ограничену цену хлеба и забрану извоза млека

БЕОГРАД, 24. новембра (Танјуг) – Влада Србије продужила је још три месеца цену хлеба “Сава” од 53,5 динара, а до Нове године продужила је забрану извоза млека.

Влада је усвојила данас измењену Уредбу о обавезној производњи и промету хлеба од брашна типа Т-500, којом је ограничење цене овог производа продужено за још 90 дана, а у циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда становништва.

Одлуку о забрани извоза млека Влада је донела да би спречила несташицу млека и производа од млека, а одлука ће се примењивати од 1. до 31. децембра.

Влада је на данашњој седници донела и Закључак о прихватању донације Словачке – вакцине против ЦОВИД-19.

У питању су вакцине Пфизера и БиоНТећа, које је Влада Словачке, с обзиром на традиционално пријатељске и блиске односе упутила Србији.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

Повезане ознаке:

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup