Влада Србије данас је продужила ограничења за цене деривата нафте, те извоз природног гаса и евро дизела.

Влада Србије продужила је трајање Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте до 31. децембра, наводи се у саопштењу Владе Србије.

До краја ове године продужено је и важење Одлуке о привременом смањењу износа акциза на деривате нафте – оловни бензин, безоловни бензин и гасна уља за 10 одсто.

Имајући у виду енергетску кризу на светском тржишту која и даље проузрокује претњу од настанка критичне несташице природног гаса одлучено је да се продужи привремене забране извоза и изношења те робе.

Одлука ће се примењивати од 1. децембра и трајати месец дана.

Влада Србије продужила је привремену забрану извоз Евро дизела ЕН 590 за још седам дана.

Влада продужила ограничену цену хлеба и забрану извоза млека

БЕОГРАД, 24. новембра (Танјуг) – Влада Србије продужила је још три месеца цену хлеба „Сава“ од 53,5 динара, а до Нове године продужила је забрану извоза млека.

Влада је усвојила данас измењену Уредбу о обавезној производњи и промету хлеба од брашна типа Т-500, којом је ограничење цене овог производа продужено за још 90 дана, а у циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда становништва.

Одлуку о забрани извоза млека Влада је донела да би спречила несташицу млека и производа од млека, а одлука ће се примењивати од 1. до 31. децембра.

Влада је на данашњој седници донела и Закључак о прихватању донације Словачке – вакцине против ЦОВИД-19.

У питању су вакцине Пфизера и БиоНТећа, које је Влада Словачке, с обзиром на традиционално пријатељске и блиске односе упутила Србији.

ТопПрес/ Извор: Танјуг