Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о обавезној производњи и промету хлеба од брашна Т-500 којом се прописује максимална малопродајна цена у износу од 54 динара, односно произвођачка цена од 46,31 динар.

Влада је донела одлуку и о интервентној продаји 64.000 тона пшеничног брашна произвођачима који хлеб праве од ове врсте брашна, како би се додатно ублажиле негативне последице на произвођаче, саопштено је из Владе Србије.

Чланови Владе усвојили су и измењену Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница која се доноси у циљу заштите тржишта, односно спречавања деформација у формирању цена роба које су изузетно важне за снадбевање потрошача, а нарочито сиромашнијих социјалних категорија.

Када су у питању потрошачи, с обзиром на то да је Уредба којом су ограничене цене производа на снази, ове измене неће утицати на повећање трошкова личне потрошње, наводи се у саопштењу.

„Овим потезом Влада Србије је наставила да штити социјално најугроженије грађане и омогућила куповину хлеба `Сава` у самопослугама по најнижој цени у Европи“, рекао је министар трговине,  Томислав Момировић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг