Воћари у Винчи зауставили саобраћај: Цена вишње никад мања

Воћари у Винчи зауставили саобраћај: Цена вишње никад мања

Топола – Воћари из села Винча и околних села, окупили су се данас и зауставили саобраћај на главном путу Топола – Рудник у Винчи, како би исказали своје незадовољство ниском откупном ценом вишње.

Скуп је протекао у миру, пољопривредници су на 15 минута зауставили саобраћај и том приликом поновили своје захтеве, цена вишње мора бити већа.

Фото: ТопПрес

„Нас нико не примећује и неће да нас чују једино ако се овако побунимо за наш проблем може да се чује. Задњих 15 година цена варира дешавало се да буде и 100 динара, људи крену да подижу засаде,  достигне савршен род и цена падне на 45 динара за прву класу а за другу 25. Сама берба кошта преко 25 динара по килограму, газда још мора и да доплати другима, у минусу смо“, рекли су организатори данашњег скупа у Винчи.

Према њиховим речима цена вишње на откупу прошле године је била за прву класу 53 динара по килограму, док је друга класа коштала 38 динара.

„Окупљаћемо се свакога дана овде, у исто време док се наши захтеви не испуне, а то је цена вишње за прву класу око 55 динара, друга класа око 35 динара“, поручили су незадовољни воћари из Винче.

ТопПрес

Воћари неће одсутати од својих захтева, фото: ТопПрес

 

Висок принос и квалитетни плодови по ниској цени, фото: ТопПрес

 

KOMENTARI