Рус, Словенац и Турчин направили су електромеханички уређај тзв. „Slopeheleper“ који се ових дана иновативно промовише у виноградима и воћњацима.

Фото: ТопПрес

„Желимо да помогнемо људима који имају проблем са радном снагом ,постоји 15 операција које може да ради, малчирање, тримерисање, орезује траву, атомизира, бере, може и грожђе да бере. Има сензоре, задате вредности, радаре, координате којима се креће. Ако станемо испред ње заустави се не може да направи штету нити никога да повреди. Годинама се стицало знање које је преточено у ову машину, две операције истовремено може да ради а кад нестане струје стане и обавештава командом, кад заврши посао такође, превози се приколицом, кући га укључиш задаш му команду и ето“, каже Милан Пршић директор и власник компаније „Агроуниверзал“ .

Милан Пршић, Фото: ТопПрес

Он истиче да његова фирма даје петогодишњу гаранцију за ову машину која тренутно кошта 68.000 евра плус пдв.

„Завршава се фабрика која ће производити 900 машина годишње, имамо већ неколико тржишта јер нам је циљ да помогнемо сељацима у целом свету. Може да се купи код нас наручи, два месеца је рок испоруке, направљена је да не сме никога да повреди. Захвална, примењива, функционална, гусенице има покретљива даје пуну аутономију ради и ноћу и дању. Ићиће на субвенције, одобриће држава и у Ипард програму“, објашњава директор „Агроуниверзала“ .

Фото: ТопПрес

Ова иновативна машина троши 1,6 киловата на час струје, нема загађења горива, уништавања природе а мења шест људи у старту.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес