Фото: принтскринФото: принтскрин

Министарство одбране и Војска Србије расписаће следећи циклус конкурса за пријем нових припадника у 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“ од 1. јуна до 31. јула.

Младићи и девојке, држављани Србије, до 30 година старости, имаће прилику да до краја јула поднесу пријаве на конкурсе за ове специјалне јединице Војске Србије, саопштило је Министарство одбране.

Кандидати који задовоље прописане опште и посебне услове, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способности.

Предуслов упућивања на селективну обуку, која се састоји из више елиминационих фаза, јесте задовољавање строгих здравствених, психолошких и безбедносних критеријума.

Најуспешнији младићи и девојке добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено време у трајању од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Оне који стану у строј ових елитних састава Војске Србије, уз континуирану обуку и усавршавање, очекује рад са најсавременијом опремом и наоружањем.

Место рада будућих припадника 72. бригаде за специјалне операције је у гарнизону Панчево, док ће будући припадници Одреда Војне полиције специјалне намене „Кобре“ радити у Београду.

На конкурсе се могу пријавити и кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку.

Министарство одбране и Војска Србије позивају све заинтересоване кандидате да на делу докажу одговорност, спремност, храброст и патриотизам служећи својој земљи као припадници елитних специјалних јединица.

Конкурси за пријем у специјалне јединице Војске Србије биће отворени од 1. јуна до 31. јула, а заинтересовани кандидати ће детаље конкурса, почев од дана објављивања, моћи да погледају на сајтовима Министарства одбране и Војске Србије.

ТопПрес/ Извор: Танјуг