Крагујевац – Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу искључили су из саобраћаја четрдесеттрогодишњег возача „фијата“ који је у Крагујевцу управљао возилом са 3,06 промила алкохола у организму, каже се у саопштењу МУП.

 

Возачу је одређено задржавање до 12 сати и против њега је поднета прекршајна пријава због насилничке вожње, а прекршајни судија изрекао му је новчану казну од 125.000 динара, 15 казнених поена и девет месеци забране управљања аутомобилом.

 

Такође, припадници саобраћајне полиције Полицијске управе у Крагујевцу, у претходна два месеца, искључили су из саобраћаја 364 возача који су возили под дејством алкохола, од којих је 21 возач учинио прекршај насилничка вожња, јер је управљао возилом са више од 2,00 промила алкохола у организму.

 

У циљу унапређења саобраћаја, полиција ће појачано контролисати саобраћај са посебним акцентом на откривање прекршаја који су најчешћи узрочници саобраћајних незгода.

 

Апелујемо на све учеснике у саобраћају да се придржавају свих саобраћајних прописа, а посебно на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола, јер на тај начин чувају свој живот и животе других учесника у саобраћају, саопштено је из МУП.

ТопПрес