танјугтанјуг

Минимални износ за допуну уређаја за електронску наплату путарине (ТАГ уређаја) на наплатним рампама, од 15. јула износи 2.000 динара, а допуну је могуће извршити искључиво на видно обележеним саобраћајним каналима на наплатним станицама, саопштено је данас из „Путева Србије“.

Та одлука је донета, како је саопштено, да би се свим учесницима који се определе за плаћање путарине електронским путем омогућио комфоран пролазак без заустављања кроз наплатне станице и због учесталих поступака појединих учесника у саобраћају, који на ЕНП каналима допуњавају уређаје само за износ путарине.

Како је наведено, на тај начин, ти учесници у саобраћају избегавају евентуално чекање на пролазима за мануелну наплату путарине и праве застоје у протоку возила.

Из „Путева Србије“ напомињу да у зони наплатне станице није могуће организовати посебне продајне пунктове за ову намену из безбедносних разлога, односно забране кретања пешака.

Допуна ТАГ уређаја може се извршити на 148 продајних места ЈП „Путеви Србије“ и овлашћених дистрибутера која су распоређена дуж свих деоница аутопута, на граничним прелазима, као и у већим градовима у Србији.

На тим продајним местима, допуна се може извршити у било ком износу и остварити различити попусти, зависно од висине износа уплаћених средстава, саопштено је.

ToпПрес/ Извор: Танјуг