Возачи опрез, због смањене видљивости; Радови на путу Љиг – Таково

Возачи опрез, због смањене видљивости; Радови на путу Љиг – Таково

Последњи радни дан недеље али и последњи викенд у августу донеће појачан саобраћај, па се већ у првим поподневним часовима могу стварати мање гужве на наплатним станицама или на оним деоницама на којима се изводе радови, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

АМСС упозорава возаче на могућност мокрих коловоза и смањене видљивости због могуће кише и пљускова.

Према информацијама ЈП „Путеви Србије“, на наплатним станицама за сада нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничане полиције, на путничким терминалима граничних прелаза у земљи возила на Батровцима чекају два сата, на Хоргошу 90, а на Келебији 60 минута.

На Градини возила на улазу чекају 45 минута, а на Гостуну на улазу и излазу чекају 60 минута.

На Батровцима теретна возила на излазу чекају 60 минута.

Радови на путу Љиг – Таково

На државном путу I А реда број 2, на деоници Љиг – Таково, у оба смера изводе се радови на кошењу путног појаса због чега су за саобраћај заузете зауставне траке.

Због радова, саобраћај се одвија претицајним и возним саобраћајним тракама, јавља дописник Танјуга.

Радови су обезбеђени адекватном саобраћајном и сигнализационом опремом.

Код Рушња нормализован саобраћај након незгоде

Путеви Србије саопштили су да је нормализован саобраћај на Ибарској магистрали код Рушња након саобраћајне незгоде.

На наплатној станици Стара Пазова – Нови Бановци, смер ка Београду до 31. августа током дана се обављау радови у возној и зауставној траци, због чега се саобраћај одвија претицајном траком.

На деоници Сремска Митровица – Рума, преко Вогња, до 30. септембра обустављен је саобраћај због радова на појачаном одржавању пута. Алтернативни путни правци су пут Рума -Јарак, Јарак – Сремска Митровица и локални пут Вогањ – Шашинци. За теретна моторна возила алтернативни пут за Сремску Митровицу је из Руме преко ауто-пута до петље Ср. Митровица и ту се укључују за Сремску Митровицу.

На деоници Краљево-Матарушка Бања до 31. августа обустављен је саобраћај због радова на рехабилитацији коловоза. Није омогућен прилаз Матарушкој Бањи из правца Ушће-Кралкево, а алтернативни правац је Краљево-Жича-Матарушка Бања.

На наплатној станици Врбас, у смеру Београд-Суботица возила чекају на наплату 15 минута, док на осталим наплатним станицама на аутопутевима нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова на граничним прелазима Сремска Рача и Хоргош 2, на излазу из земље задржавање за путничка моторна возила је 90 минута,

на Градини, на улазу чека се 50 минута.

На Хоргошу на излазу из земље путничка возила чекају 120 минута, на Прешеву на улазу 60 минута.

На граничном прелазу Шпиљани, на улазу у земљу задржавање за путничка моторна возила је 40 минута, на Батровцима, на излазу 120 минута.

На граничном прелазу Котроман, на улазу у земљу путничка возила чекају 45 минута.

На обилазници око Београда саобраћај се одвија нормално

На обилазници око Београда, од тунела Стражевица ка Бубањ Потоку саобраћај се одвија нормално, саопштили су Путеви Србије.

У саопштењу се наводи и да се на наплатној станици Врбас, у смеру Београд – Суботица, возила више не задржавају.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI