Ilustracija, foto ThinkstockIlustracija, foto Thinkstock

У Србији ће данас бити осетно хладније са појавом јутарњих мразева и дневном температуром знатно испод просечних вредности.

Почетком седмице на северозападу Србије и на планинама, а од среде до петка у свим крајевима Србије, падаће снег, упозорио је Републички хидрометоеоролошки завод.

Време ће бити облачно, на северозападу и на планинама са снегом уз стварање мањег, а на планинама из повећање постојећег снежног покривача. На истоку ће падати и киша и снег, а у централним и јужним крајевима киша, која ће увече и током ноћи прелазити у суснежицу и снег.

Најнижа температура од минус три на северу, до седам на југу, а највиша дневна од нула, на северу и у Тимочкој Крајини, до 10 степени колико ће бити у јужним крајевима.

У Београду ће бити облачно и хладно, током дана повремено са кишом, која ће увече и ноћу прелазити у суснежицу и снег. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни, увече у скретању на северозападни.

Јутарња температра два степена, највиша дневна око пет степени.
Према прогнози за наредних седам дана, до суботе ће бити хладно са јутарњим мразем и дневном температуром знатно испод просечних вредности.

У уторак слабљење и краткотрајни престанак падавина.

Од среде до петка облачно са снегом уз стварање, односно повећање висине снежног покривача. Могуће су и обилније падавине.

Од суботе долази до постепеног пораста температуре и делимичног разведравања.

ТопПрес/ Извор: Монодо/Танјуг