Топола – Ватрогасно спасилачка јединица у Тополи од данас је богатија за ново возило марке МАЗ капацитета око 4000 литара које је донација Српско-Руског хуманитарног центра из Ниша.

„Част ми је и задовољство да могу да поздравим начелника сектора за ванредне ситуације господина Кочовића који је данас у посети нашој општини са нашом браћом из руско- хуманитарног центра у Нишу. Велики дан за нашу ватрогасну јединицу, добили смо једно изузетно квалитетно возило марке МАЗ  које је капацитета око 4000 литара. У многоме ће побољшати рад наше јединице и бити на услузи грађанима да се осећају сигурније и да се може реаговати у ванредним ситуација а и пожарима“, изјавио је Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: Дејан Петровић

Господин Олег Кузњецов директор департмана за међународну сарадњу министарства за ванредне ситуације Руске федерације нагласио је да су размотрени даљи правци сарадње као и испоруке опреме.

Иначе, Српско-руски хуманитарни центар (СРХЦ) је формиран на основу Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације 25. априла 2012. године, који су у Нишу потписали министар за ванредне ситуације Руске Федерације и министар унутрашњих послова Републике Србије.  СРХЦ је основан са циљем да обезбеди низ хуманитарних задатака на територији Србије и других земаља балканског региона.

ТопПрес

Фото: Дејан Петровић
Фото: Дејан Петровић