Горњи Милановац – Будимир Ђурић и његова супруга Рада, свој живот на планини Рудник, након пуног радног века, конципирали су тако да изгледа и креативно и оригинално. Они се свакодневно баве уређивањем најпре своје куће и дворишта, као и дворишта у околини, која припадају власницима који ту не живе активно и долазе викендима, а својим рудничким комшијама су уз пуно поверење „препустили“ своје куће и окућнице.

 

„Организовали смо свој дан тако што радимо и одмарамо наизменично, а зна се време и ручка и кафе у нашем дворишту, време дружења са пријатељима и децом која су одрасли људи и радују се доласку кући, викендима“, објашњава за РИНУ Будимир, који додаје да њихов креативни хоби траје годинама, а љиљ јесте улепшавање свог окружења и ништа им није тешко, а резултати су и видљиви и велики.

 

Сав труд и рад крунисан им је недавно првом наградом „Бели лабуд“ – њихово двориште проглашено је за најатрактивније у горњомилановачком округу.

 

Оно што је куриозитет у овој занимљивој активности двоје млађих пензионера, јесте да туристи из Београда и других крајева, сада већ уходано одлазе да се сликају испред њихове куће и дворишта, док се неретко чује и коментар: „Овога нема ни на Дедињу.

У домаћинству Ђурића одмора нема: Двориште су средили по свом укусу, фото: РИНА

 

Туристички „селфији“ испред овог предивног дворишта постали су обавезни део репертоара и незаобилазна тачка у обиласку планине Рудник.

 

„Већ 42 године живимо на Руднику једним мирним животом. Пореклом смо са Kосова и Метохије. Са својом супругом сам се кућио центиметар по центиметар. У складу са временом које смо имали, а сада га имамо више, своју креативну енергију можемо ‘поделити’ са околином. Мислимо да то онима поред којих смо прија и да им се допада. Сви смо на добитку“, наводи Будимир.

 

Што се тиче уређења самог њиховог дворишта, идејни творац је, каже, у већини супруга, док је његово да то „спроведе у дело“.

 

Двориште господина Будимира Ђурића је „као из часописа“, уређено у стилу уређивања вила и вртова средње Европе, попут оних у Аустрији, Мађарској, Чешкој итд., а може се видети и код најексклузивнијих хотела Медитерана.

 

ТопПрес/ РИНА

У домаћинству Ђурића одмора нема: Двориште су средили по свом укусу, фото: РИНА