На априлским изборима циљ је да Александар Вучић победи у првом кругу, да Српска напредна странка има већину у Скупштини Србије и у свим локалним самоуправама у којима се излази на изборе, изјавио је потпредседник СНС-а и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је рекао да ће 3. априла грађани гласати за оне који имају конкретне резултате и који им гарантују још бољи живот у будућности – а то је СНС.

Говорећи о најјачем адуту СНС-а на предстојећим парламентарним изборима, Вучевић каже да у слогану „Дела говоре!“, стаје и истина и адут, јер резултати, како је рекао, њиховог досадашњег рада дају кредибилитет предизборним обећањима.

„И управо су та дела и резултати политике чији је стожер СНС кандидовали председника наше стране Александра Вучића, који је и носилац наше парламентарне листе, за још један мандат председника Србије,“ рекао је градоначелник Новог Сада у интервјуу за „Политику“.

Он истиче да је глас за СНС глас, не само свих тих дела, већ због, гаранције мира и стабилности и даљег економског развоја у глобално врло тешким околностима.

„То је и јасан сигнал грађанима Србије колико их поштујемо, колико нам је важно да живе боље, да имају веће плате и пензије, да има ко да их добро лечи, да нисмо ми важни сами себи, већ да смо ту због грађана, да смо странка народа, да смо странка којој је Србија на првом месту,“ подвукао је Вучевић.

Поручио је да једино председник Вучић може да пружи сигурност грађанима који су уплашени и узнемирени за своју будућност, исто као што је помогао и на почетку кризе због корона вируса.

Поводом изборне скупштине СНС-а и евентуалног мењања садашњег председника на том месту, Вучевић је оценио да не постоји особа која би могла да надомести знање, посвећеност, вештину, срчаност и енергију којом Вучић води СНС.

„Он је и креатор игре, и стратег, и капитен и голгетер. И кад сте најјачи зашто би мењали оног који вас је довео дотле,“ рекао је Вучевић.

О очекивањима после избора, потпредседник СНС каже да има огромно поверење Новосађана, јер су успели финансијски да стабилизују град, као и да крене незаустављиво да се развија.

„Ја сам поносан на све урађено до сада, али био бих лажно скроман кад бих рекао да немам идеја, енергије и жеље да радим још више, увек сам спреман за нове пословне изазове,“ поручио је Вучевић.

Такође је рекао да не постоји пројекат „Нови Сад на води“, као и да то није пандан пројекту „Београд на води“, већ да ће излазак Новог Сада на реку концептуално бити другачији, као и да идеја за таквим урбанистичким решењем датира с почетка прошлог века.

„Шест деценија после стекли су се услови и финансијске могућности да тај стратешки пројекат буде реализован, да Нови Сад изађе на реку и изградимо четврти новосадски мост, који ће бити наставак Булевара Европе, а повезиваће град с Фрушкогорским коридором,“ казао је Вучевић.

Додао је да је план да приобаље буде уређено и безбедно за грађане, да буде нова зелена оаза, нова плућа града, с модерним уређеним парковским површинама, те да се на најбољи начин искористи привилегија коју имамо, а то је град на великој реци.

Говорећи о пуштању у саобраћај брзог воза и колико ће приближити Београд и Нови Сад, он је рекао да воз представља „парадигму нашег успеха и односа и поштовања према грађанима Србије, да сваким даном живе боље и квалитетније.“

Додао је да воз не приближава само Београд и Нови Сад, већ мења целу Србију и повезује је с Европском унијом, као и да ће се возити и ка Нишу, Суботици и Будимпешти.

„Соко је симбол победе и слободе и осоколиће нас да и даље вредно радимо, да успемо у томе да оживимо и све друге снове и да наставимо даље да градимо нашу Србију,“ казао је он.

ТопПрес/ Извор: Танјуг