Председник Владе Србије Милош Вучевић разговарао је данас са амбасадором Италије у Србији Луком Горијем о унапређењу билатералних односа, пре свега у области економије и инвестиција и нагласио да је Италија важан привредни партнер који у Србији запошљава око 50.000 људи.

Вучевић и Гори су разговарали о учешћу на предстојећем Пословном форуму Србија – Италија у Трсту, на којем ће учествовати и велики број српских компанија из области индустрије, пољопривреде, инфраструктуре и технолошких иновација, саопштено је из Владе Србије.

Председник Владе истакао је да је Италија важан привредни и инвестициони партнер, чије компаније у Србији данас запошљавају око 50.000 људи, а други пословни форум две земље, како је оценио, представља додатни замајац за наше привреде, али и свеукупно унапређење односа двеју земаља.

Подсетивши да је ово други Форум за пословну сарадњу Србије и Италије, Вучевић је додао да је директна сарадња српских и италијанских привредника вишеструко значајна за нове инвестиције на нашим тржиштима.

Према речима амбасадора Италије, две државе имају дугу традицију пријатељских и партнерских односа, која је чврста основа и за даљу подршку Италије европском путу Србије.

Он је додао да је година у којој се обележавају и два важна датума – 145 година од успостављања дипломатских односа и петнаест година од потписивања Деклерације о стратешком партнерству Србије и Италије, добра основа за продубљивање веза и успостављање чвршћих партнерских односа.

Осим постојећих, највећи потенцијал за раст, према његовим речима, има област туризма.

Премијер Вучевић изразио је очекивање да ће у наредном периоду бити реализоване нове италијанске инвестиције у нашој земљи, захваљујући великим потенцијалима и изузетним политичким и стратешким везама Србије и Италије.

ТопПрес/ Извор: Танјуг