Младеновац –  Председник Владе Србије Милош Вучевић обишао је данас заједно са министром за јавна улагања Дарком Глишићем радове на реконструкцији гимназије у Младеновцу и истакао да инвестиције у образовање имају вишеструку корист јер стварају бољи амбијент за рад и учење, али представљају и својевррсно улагање у будућност земље.

„Ово није само питање уређења једног школског објекта, него је и питање даљих инвестиција у нашу државу. И радићемо заједно са министром Глишићем и осталим чланима владе, много више на пољу образовања“, рекао је Вучевић приликом обиласка радова и додао да су два најважнија стуба за развој друштва здравство и образовања.

Он је оценио да се Градска општина Младеновац развија и истакао да ће држава радити на решавању оних питања која су важна за грађане те општине.

„Важно је да решите у Општини Младиновац питање водоснабдевања и велике пројекте. Младеновац је по величини већи од већине општина у Србији. Она јесте градска општина и мора да има задовољавајућу комуналну инфраструктуру“, рекао је Вучевић.

Министар Дарко Глишић је нагласио да ће реконструкцијом објекта више од 600 ученика добити нове просторије за учење.
Надам се да ће негде од октобра месеца имати прилику да буду заиста у једном стандардизованом, модерном простору и да похађају наставу. Рок је дакле да то буде у октобру, али смо се договорили да током летњих месеци, пробамо да интензивирамо радове, да пробамо да тај рок скратимо можда на септембар, нагласио је Глишић.

Председник Градске општине Младеновац Владан Глишић истакао је да Влада Србије континуирано улаже у ту београдску општину и додао да су радови на Гимназији Младеновац пети пројекат који финансира некада Канцеларија, а сада Министарство за јавна улагања.

„Када се заврши овај објекат, ученици и професори имаће добре услове за рад. Младеновац се гради и развија. Имамо три велика еколошка пројекта. Урадили смо гасификацију целе општине – више од 350 км нове гасификационе мреже и 10 гасних станица“, рекао је председник општине.

Он је додао да је настављен пројекат „Чиста Србија“, који подразумева постројење за прераду отпадних вода и 70 км нове канализационе мреже.

„А захваљујући Граду Београду, рециклажни центар ће бити завршен до краја године, а то ће бити услов за гашење наше депоније“, рекао је председник општине.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA