Потпредседник СНС-а Милош Вучевић изјавио је данас да то ко ће чинити Владу Србије могу да одреде само грађани на изборима, односно Скупштина Србије, а не странци, јер тако Србија губи слободу и сувереност.

„Надам се да ће Александар Вучић истрајати на том путу да води независну политику, односно да чува Србију као независну државу. Ми јесмо на европском путу, али Србија мора да води рачуна о свом националном интересу“, рекао је Вучевић гостујући на ТВ Пинку.

Навео је да се увек пре формирања Владе отварало питање да ли неко више нагиње ка Русији или Америци и додао како министри морају да буду српски и да раде за грађане Србије, а не за Вашингтон или Москву.

„Око Владе ћемо видети, тек нас чекају разговори унутар странке и анализа изборних резултата. Да видимо зашто је толика разлика између Александра Вучића и странке, шта су нам грађани тиме поручили“, рекао је Вучевић.

Напоменуо је да је СНС убедљиво победио на републичким и локалним изборима који су одржани.

„Треба да анализирамо зашто је толика разлика између председничког кандидата и странке. Очигледно је то нека порука грађана странци, иако је она и даље убедљиво најпопуларнија“, оценио је потпредседник СНС-а.

Закључио је да можда грађани очекују да виде нека нова лица.

„Мора се узети у обзир да смо 10 година на власти, природно је да дође до неког засићења. Чак и да постижете најбоље резултате

неко каже – дај мало да мењамо иако можда нема рационалног разлога да се мења“, приметио је Вучевић.

Оценио је да је СНС платио цену државне политике која није допадљива свима и да би резултат на парламентарним изборима био бољи да су више србовали, уместо што су водили рационалну политику.

„Позиција Александра Вучића и партије чији је лидер је да смо ми за једне четници, крезуби, ботови, сендвичари, националисти који ће да нас посвађају са западним светом, а за друге смо лажне патриоте које ће да продају Косово, да окрену леђа Републици Српској и уведу санкције Русији, а ми треба да очувамо Србију“, нагласио је Вучевић.

Он је закључио да је добро то што ће се политички дијалог вратити у парламент, уместо да се води на трговима и улицама, и оценио како ће нови сазив Скупштине Србије бити динамичнији, али мање ефикасан.

Он је рекао да је Србија изложена огромним притисцима у вези са кризом у Украјини.

„Србија некада, на жалост, гласа за одлуке које нису популарне, али ми морамо да штитимо наш национални интерес и ја сам сигуран да је Вучић о томе причао са Путином и да му је објаснио нашу позицију“, рекао је Вучевић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг