Ако будем председник Србије бићу председник свих грађана потпуно једнако без политичке припадности, најавио је лидер СНС Александар Вучић.

Вучић је, у емисији „Фокус“, поновио да ће се повући са чела СНС.

Пренео је да му страначке колеге замерају што се не бави страначким питањима у изборној кампањи, што ништа није поменуо у кампањи о политичким противницима.

Вучић је подсетио да последњих десет година опозиција, како каже, нема коју гадост о њему није изговорила, а да је његов посао да трпи те увреде и суштински посао да се бави бољитком за грађане.

Рекао је да нема времена да се бави изјавама опозиције, јер има бројне обавезе.

„Да ли мислите да ја само дигнем слушалицу када треба да разговарам са неким државником. За сваки састанак морате да прочитате стотине страна, да се добро припремите“, објаснио је он.

Исто важи и за довођење инвеститора, каже.

„Сви мисле, када отварамо радове или фабрику, ето дошли су да се сликају и нешто потпишу. Томе су претходиле године рада“, указао је Вучић.

Рекао је да је поносан на Београд на води, на споменик Стефану Немањи, на улице жртава злочина над Србима, на завршетак храма Светог Саве.

Најавио је да 24. марта иде у Крушевац на отварање споменика чувеном ђенералу Вељку Раденовићу, на годишњицу НАТО агресије на нашу земљу.

„Толико ствари има које не морате видети голим оком на које сам толико поносан“, подвукао је он.

На питање како гледа на нападе да су на листи за изборе истурени научници и лекари да би се сакрио иза њих, Вучић је упитао где се сакрио када је носилац свих листа „Заједно можемо све – Александар Вучић“, и када је председнички именом и презименом Александар Вучић .

„Где је њен председник, је и његово име на некој листи, где је број 1. Или се крије?“, упитао је на констатацију водитеља да је Мариника Тепић рекла да су на изборне листе истурени научници и лекари да би се он сакрио иза њих,.

Казао је да је поносан што има најбољи тим, научнике и лекаре којима не могу да кажу ништа, који не зависе од њега.

Подсетио је да су на листи Јелена Беговић експерт молекуларне биологије, Дана Грујичић најбољи онколог, која има сан да изгради најбољу онколошку клинику у Европи.

Та клиника, како је пренео, вредеће 300 милиона евра, и држава је спремна да јој помогне у томе, рекао је.

На критике из опозиције да су сви његови пројекти у здравству Потемкинова села Вучић је упитао шта су они раније урадили током 12 године.

„Ми 135, они 0. Ми смо изградили Клинички центар у Нишу, у Београду. Ко гради Клинички центар Војводине, болнице од Прокупља, Пирота, преко Кикинде, креће се и у Ваљеву, Смедеревској Паланци, Лесковцу. Идемо у изградњу Клиничког центра у Крагујевцу. Разлика толико неупоредива као Бајерн-Трговиште“, истакао је он.

Упозорио је да се треба пазити када неко тврди да ће решити све проблеме за три или шест месеци.

С тим у вези је подсетио да је, када је дошао 2012. на власт, земља била суочена са лошом ситуацијом због лошег буџета, да је тада БДП био на нивоу од 32 милијарди евра, а да је данас 53 милијарди евра.

Указао је да су мере фискалне консолидације помогле да се преокрене ситуација.

„Уследиле су тешке три године у којима се није видео напредак, а онда је уследио квантни скок захваљујући тешким мерама“, подсетио је он.

Вучић је саветовао политичким противницима да никада народу не обећавају да ће нешто бити лако само да би гласали за њих.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, Б92