Смедеревска Паланка – Корејска компанија “Kyungshin Cable“ данас ће у Смедеревској Паланци, у присуству председника Србије Александра Вучића, отворити фабрику у којој ће се производити делови за батерије електричних возила.

“Kyungshin Cable“ ће у фабрици запослити 700 радника до краја 2022. године.

Фабрика ће бити отворена у индустријској зони Губераш, а симболичном пуштању у рад производног погона присуствоваће и генерални директор Kyungshin Cable Europe Jae-Keun Seo, амбасадор Републике Кореје у Србији Хјонг-ћан Че и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

“Kyungshin Cable Europe“ у Смедеревској Паланци производиће делове за традиционалне аутомобиле, али и компоненте за електричне батерије аутомобила високе технологије.

Након фабрике у Пољској, ово је једина фабрика у Европи ове компаније која има за циљ да европским произвођачима и добављачима батерија за електрична возила испоручи еколошке аутомобилске компоненте.

Отварањем фабрике у Србији, компанија Kyungshin успоставља систем којим ће ефикасно одговорити на захтеве потрошача и тржишта локализујући секторе као што су истраживање и развој, производња, продаја и сервис у Европи, која је једно од три водића тржишта у свету, поред САД-а и Кине.

У питању је инвестиција од 20 милиона евра, прва у овом региону, након више од 60 година, која је обухватила изградњу фабрике, пратеће инфраструктуре и поступно запослење 700 радника до краја 2022. године, саопштила је компанија.

Компанија “Kyungshin Cable Europe“ је део “Kyungshin grupe“, чија се постројења налазе у бројним државама широм света, укључујући САД, Мексико, Кину, Пољску, Јужну Кореју и друге државе.

ТопПрес/ Извор: Танјуг