Председник Србије и СНС Александар Вучић изјавио је синоћ да је листа која је носила његово име добила огромно поверење народа, највеће икада у Србији, наводећи да је, за сада, освојила више од два милиона гласова. Српска напредна странка тренутно има 63,4 одсто гласова, а очекује да ће имати више од 64 одсто, изјавио је Вучић.

„Ми очекујемо када дођу и гласови са КиМ и из иностранства више од 64 одсто“, рекао је Вучић. Напоменуо је да треба имати у виду да је то 64 одсто од изашлих грађана.

„При томе рачунајте да има 3,7 одсто неважећих листића, што значи да имамо од важећих гласачких листића преко 65 одсто, готово две трећине гласова. То је нешто што се никада неће поновити“, истакао је Вучић.

„У политици сам дуго, али никада овакав тренутак нисам доживео. Вечерас смо добили огромно поверење народа, највеће икад у Србији, у условима када је мало ко у то веровао“, рекао је Вучић у обраћању у изборном штабу листе окупљене око СНС.

Вучић је рекао да је СНС добила више од 2 милиона гласова на избројаних нешто мање од 3,3 милиона изашлих грађана, што је, како је истакао, историјски тренутак.

Истовремено, како је рекао, та листа је добила и велико упозорење народа.

„Да морамо да будемо још одговорнији и озбиљнији и да морамо да будемо марљивији и да направимо најбоље могуће резултате за грађане“, рекао је Вучић.

Он је додао на то што је листа Српске напредне странке на данашњим изборима на које је изашло нешто мање од 3,3 милиона грађана, добила више од два милиона гласова, историјски тренутак за СНС.

„Победили смо свуда где смо раније губили. Победили смо у сваком месту у иностранству. Тамо где никада нисмо победили и то страховито и убедљиво, истакао је Вучић.

Он је навео да је у Републици Српској изашло 87 одсто пријављених бирача, а његова листа добила је 90 одсто гласова.

„Победили смо свуда од Чикага, Берна, Беча, Москве, Сочија. У Москви смо нешто „кикснули“ и добили смо 57 одсто, али у Сочију било је 95 одсто“, рекао је Вучић.

Казао је да се сутра чека да ОЕБС преброји гласове на КиМ, где је забележен рекордна излазност, на чему се захвалио српском народу у покрајини.

„Нама су пре само два дана говорили, лагали наш народ како Срби на КиМ неће моћи да учествују на изборима, а изашли су у највећем броју. Први пут у Косовској Митровици имали смо више од 10.000 гласача, јер знају колико је важно да будемо уједињени, јаки, снажни у наредном периоду да би сачували нашу земљу“, нагласио је он.

Вучић је казао да ће прихватити све резултате које ОЕБС буде изнео након пребројавања гласова, али је додао да није могуће да буде мање од 85 одсто за његову листу.

Грађани се определили за своју будућност

Грађани Србије определили су се за своју будућност, а за ту будућност мораћемо много да радимо, да се боримо, да будемо вреднији, истакао је Вучић додајући да никада грађани нису дали своје срце и разум у таквој мери.

„Наредна недеља је веома тешка. Већ сутра стиже Мирослав Лајчак и нећу имати прилике за осмех и радост. Прекосутра ујутро идем за Москву, онда не знам да ли идем за Брисел или Вашингтон, па за Словенију. Неки други ће моћи да се радују овом невероватном изборном резултату“, казао је он обраћајући се новинарима у изборном штабу.

Вучић је нагласио да такав резултат није могао ни да очекује.

„Када вам дођу резултати истраживања казао сам увек ‘повећај све друге, а нама смањи за 3-4 одсто“, а наши људи ми кажу ми добијамо увек између 61 и 62 одсто, а ја сам говорио „спусти то на 57′“, пренео је он.

Рекао је да су сви увек себи повећавали број гласова, а само је његова листа инсистирала да се смањи.

„Сматрам да је ова подршка огромна. Шта год би рекао вечерас било би нескромно. Драго ми је и нећу да кријем што смо свима који су нас брутално нападали из региона, најгоре гадости изговарали о свима нама, смејали нашим спотовима, спрдали се са нашом земљом, показали“, подвукао је он.

Поручио је онима из региона који су се смејали спотовима да ниједан спот није изашао у јавност, а да није утврђена претходно реакција људи.

„О томе нам лекције држе аматери, који сви заједно да их скупите не могу да добију гласове колико ми данас“, нагласио је он.

Вучић је додао да ће и СНС морати да се мења, и да се тога не треба плашити, већ томе радовати, јер је то једини начин да странка покаже како ће у будућности бити спремна да мења Србију.

„Без тога неће бити будућности. Зато ми је страшно важно да имамо овакав консензус у друштву. Можда ће престати неки да говоре о подељености у друштву користећи тајкунске медије, јер се сада видело да медији и паре нису све. Видело се да морате да имате план, програм и политику. Због тога сам захвалан грађанима Србије“, објаснио је Вучић.

Лично се захвалио што је дочекао нешто што није ниједан политичар.

„Некада сам се надао да ћемо прећи 50 одсто. Као председнички кандидат победио сам у првом кругу са преко 55 процената, а сада као политичка странка на фер изборима уз излазност од 50,1 одсто, победили смо са још више“, додао је Вучић указујући да треба још видети да се сабере излазност у иностранству и на КиМ, по затворима.

Казао је да је поносан и захвалан грађанима јер Србија никада никоме толико поверења није дала као његовој странци, никада грађани нису дали своје срце и разум у таквој мери.

„Немојте да се наљутите ако будемо грешили, али обећавам да ћу се заједно са свим овим људима борити за Србију сваког дана, својим срцем, знањем, енергијом коју имам и да не постоји на свету ништа лепше, боље и узвишеније од Србије“, закључио је Вучић.

У формирању владе показаћемо да нисмо бахати

Он је додао да ће током формирања владе СНС показати да није бахата, већ да ће разговарати са представницима свих партија, чак и са онима које нису прешле цензус.

„Узимаћемо људе и са других листа, јер ћемо покушати да направимо владу која мора да доноси кључне одлуке у наредном периоду и која ће да има још шири консензус од овакве широке подршке које смо добили“, рекао је Вучић.

Истиче да ће Србија на европском путу морати да ради брже, снажније и јаче и да спроведе додатне реформе.

Вучић је истакао да уз европски пут којем Србија тежи, мора да настави и да чува пријатеље који су, каже, били ту у време короне и када је суверенитет КиМ био угрожен.

Лидер СНС је кроз шалу поручио страначким колегама поручио да не покушавају на локалу да “склопе” коалиције у наредних 10 дана док је он на путу, те поручио да ће на локалу формирати власт на основу резултата других партија.

„Хоћу да разговарамо са свима, да правимо компромисе, нећу да на било којем месту да показујемо ароганцију, бахатост и охолост“, поручио је Вучић.

Истиче да је подршка коју је СНС добио од грађана “кључна” у “пресудним” тренуцима за земљу, али и награда за уложен труд, рад и „одличне“ резултате.

Он је истакао је толика подршка и додатно оптерећење за СНС, јер нико никада тако дуго времена није имао такву подршку.

„А, да нисмо повели ниједан рат. Ниједна српска глава није страдала због наше политике, а надам се и сигуран сам да неће. При свему томе, направили смо да Србија има најбржи и најзначајнији економски раст у савременој историји. То је оно што људи желе“, приметио је он.

Вучић је пренео да је према њиховим излазним анкетама, за листу око СНС гласало 62 одсто жена, а 38 одсто мушкараца, што, каже, значи да је 75 жена, од оних које су изашле на гласање, изабрало СНС.

Поносан је, каже, и на чињеницу да ће листа имати огроман број младих у скупштини.

„Један од политичких противника је рекао да нећемо имати довољно посланика за скупштину, јер смо ставили функционере на листу… Сада изгледа да ће сви које смо ставили на листу, бити посланици“, рекао је Вучић.

Честитао је свим другим странкама на коректној и фер кампањи, те оценио да је ово до сада била најмирнија и најчистија кампања.

Истакао је да, у овом тренутку, три или четири листе, без мањинских странака, улазе у парламент.

Навео је да су то, осим СНС, и СПС, Александар Шапић, као и да је “на ивици” ПОКС.

„Не могу да искључим могућност да ће у парламенту бити и Суверенисти Саше Радуловића и Метла, јер имају око два и по одсто“, рекао је Вучић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

One thought on “Вучић: Добили смо више од два милиона гласова”
  1. Ništa se na ovim izborima nije dogodilo,što nije očekivano.Ne verujem da je dva miliona gradjana Srbije glasalo za za ovu nakaradnu vlast,ali čak i da jeste,četiri miliona ipak nije,pa nema razloga za slavlje.Neka je sramota sve one koji su juče izašli da glasaju,ali ako je njima lepo,neka im bude.Nisu bolju vlast ni zaslužili!

Comments are closed.