Вучић: Донели смо одлуку да дамо додатну финансијску помоћ за људе који су се вакцинисали

Вучић: Донели смо одлуку да дамо додатну финансијску помоћ за људе који су се вакцинисали

Председник Србије Александар Вучић казао је гостујући у Новом јутру Тв Пинк, да ће за све грађане који су вакцинисани, од државе стићи још једна додатна финансијска помоћ, а то је додатних 3.000 динара.

„Консултовао сам се са премијерком, и не можемо ми насилно да доносимо одлуке поводом вакцинације. Размишљали смо како да наградимо људе који су показали одговорност. Донели смо одлуку да дамо додатну финансијску помоћ људима који су се вакцинисали”, додао је Вучић.

Како истиче, сви са више од 16 година, који ће се вакцинисати једном или са две дозе до 31. маја, добиће додатне 3.000 динара.

„Желимо да дођемо до колективног имунитета како бисмо се посветили раду”, истиче он и додаје да види да су се телевизије претвориле у туристичке агенције.

Председник је додао да ће вакцинисани људи имати право на плаћено боловање, док они који нису примили ни једну дозу неће.

„Биће и других ствари које ће Влада да разматра. Ви ако сте се заразили, а примили сте две вакцине, туђом кривицом, ви имате право ако сте у државном органу, војсци или слично, ви имате право на боловање. А ако нисте вакцинисани, нећете имати плаћено боловање”, рекао је председник.

О антиваксерима

Председник је додао да је чуо разне теорије антиваксера, и да је имао случајеве са људима са којима је сарађивао,а који су се касније разболели.

„Нико неће да приморава никога, ви људи немојте, верујте у теорије. Имате много преваранта, није да има лудака, али има и превараната којима су друштвене мреже дале за право да се баве тиме. Свашта сам слушао, како се чипују људи, како ће не знам шта да се деси. Десило ми се неколико пута, са пријатељима, ја не знам, ја мислим да имам посла са озбиљним људима, и онда сазнам да су антиваксери. А када се разболе, па их недељама чувамо у болницама, сазнате да им чланови фамилије нису вакцинисани”, додао је Вучић.

Вучић додаје, да поводом деловања појединих председника општина није задовољан, када је у питању проценат вакцинације.

„Део људи је свестан, део није. Не могу да објасним колики је мој јед и гнев. Синоћ сам позивао председнике општина, изабрани су извесно, људи су веровали политици коју сам представљао”, коментарисао је председник.

О вакцинацији

Када је у питању вакцинација по руралним местима, Вучић најављује да ће лично разговарати са људима по разним местима.

„Када сам био у Пуковцу, преко 4.000 људи је вакцинисано, а пре него што будем отпутовао, ја ћу путовати и разговарати са народом, Лајковац, Милановац”, додао је председник.

 

ТопПрес/ Извор: Пинк. рс

KOMENTARI