Вучић: Хвала пензионерима на подршци држави, пензије ће бити веће

Вучић: Хвала пензионерима на подршци држави, пензије ће бити веће

Председник Александар Вучић захвалио је пензионерима, којима је данас исплаћена помоћ од по 20.000 динара, на подршци коју пружају својој држави од 2014. године, поручујући да ће имати веће пензије.

„Драги пензионери, 20.000 динара државне помоћи није мали новац, али ја знам да је то готово ништа у поређењу са оним колико сте ви дали нашој земљи, градећи нашу земљу, стварајући услове за све нас који смо долазили после вас, да можемо да живимо пристојно и да имамо другачију и бољу будућност“, рекао је Вучић у видео снимку објављеном на инстаграм профилу „Budućnostsrbije“.

Председник је рекао да, више од свега тога, жели да им се захвали на томе што су од 2014. године увек били уз своју државу, и у најтежим тренуцима подржавали њене мере, да би Србија могла да иде напред, да бисмо могли да градимо више путева, пруга, болница, школа и вртића.

„Хвала вам за несебичну подршку, а ја вам обећавам да ћемо бринути још више и боље и да ћете имати веће пензије и бољи живот“, поручио је Вучић.

Пензионери у Србији, њих нешто више од 1,66 милиона, колико их има на платном списку Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО), данас добијају државну помоћ у износу од по 20.000 динара.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI