Вучић: Изградићемо обилазницу и доградити КЦ Крагујевац

Вучић: Изградићемо обилазницу и доградити КЦ Крагујевац

Крагујевац, Ужице –  Председник Српске напредне странке Александар Вучић најавио је данас да ће у најкраћем временском периоду почети радови на изградњи обилазнице око Крагујевца, али и обећао да ће током мандата наредне владе бити реконструисан и изграђен потпуно нови део Клиничког центра Крагујевац.

Вучић је на предизборном скупу у Крагујевцу рекао да је урађено првих пет километара експропријације за северну обилазницу.

„Проблем је цена коју су нам понудили домаћи извођачи, а сада смо добили нижу цену страних извођача. Домаћи извођачи су нам понудили 250 милиона евра за 22 километра, мислимо да можемо да добијемо за 30 до 40 милиона мање, покушаћемо“, рекао је Вучић.

Истакао је да ће се у сваком случају у најкраћем могућем периоду кренути у изградњу и да ће бити изграђена обилазница од 22 километра око Крагујевца.

„То је много важно, веома значајно не само због саобраћаја кроз Крагујевац и ће све у и око Крагујевца бити доступније, већ и због тога што ће бити повећана безбедност наше деце у самом граду, што ћете имати чистији ваздух и што то значи нови стандард за људе који овде живе“, рекао је Вучић.

Како је најавио, после тога ће се ићи са 37 километара брзом саобраћајницом Крагујевац-Вучковица-Кнић-Мрчајевци како би се Крагујевац спојио са Моравским коридором.

„Да у сваком тренутку имате ту врсту близине и са Коридором 11, као што имате са Коридором 10. Тиме Крагујевац више никада неће бити слепо црево већ ће, на коју год страну да кренете, Крагујевац свуда бити на најбољи могући начин повезан“, истакао је Вучић.

„Током нашег мандата изградили смо Клинички центар у Нишу, велелепни Клинички центар у Београду, у току су радови на реконструкцији и изградњи новог дела Клиничког центра Војводине у Новом Саду. Обећавам вам да ћемо током мандата наредне владе реконструисати и изградити потпуно нови део Клиничког центра у Крагујевцу са опремом“, истакао је Вучић и нагласио да ће то коштати минимум 50 милиона евра.

Најавио је и изградњу новог стадиона „Чика Дача“ у Шумарицама који ће, како је истакао, бити један од три или четири најлепша стадиона у Србији.

Истакао да је важно да овај део Србије индустријски јача и додао да ће се борити за нове фабрике у Крагујевцу и свуда по Шумадији.

Ускоро уговор за градњу тунела испод Кадињаче

Вучић је данас, на предизборном скупу у Ужицу, најавио нове инвестиције и између осталог истакао да ће уговор за градњу тунела испод Кадињаче бити потписан у кратком временском периоду.

„Добили смо три понуде за тај тунел – прва понуда је била 94 милиона евра, друга 91 милион, а трећа 81,5 милиона евра. Огроман новац је питању, али то ћемо морати да урадимо јер ће тако и Тара и цела Бајина Башта, али рекао бих и цело Ужице, бити још привлачнији“, рекао је Вучић.

Навео је да је срећан што су у Ужицу кренули радови око обилазнице који ће, додао је, бити завршени до половине 2024. године.

„Обилазница је важна не само због лакшег повезивања Ужица са свим другим деловима Златиборског округа, већ и због чистијег ваздуха, безбедности деце, да можемо даље да развијамо путну мрежу у Златиборском округу“, рекао је Вучић.

Најавио је и изградњу вртића, за шта ће држава издвојити средства и истакао да ће се у наредне четири године посебно радити и улагати у модернизацију пруга и даљу куповину најмодернијих возова, како би се много брже дошло од Пожеге до Београда возом.

„Долазио је код мене више пута легендарни Раша Радовановић који је оставио не само неизбрисив траг у југословенској и српској кошарци, већ се и борио за ову халу у којој се налазимо. Мислио сам да је хала у бољем стању и желим да вам кажем да ћете за коју годину имати најлепшу халу. Извршићемо реконструкцију, а ви онда направите добар тим“, рекао је Вучић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI