Председник Србије Александар Вучић верује да Влада неће мењати одлуку за предстојећи викенд и да ће бити забране кретања од петка у 18 часова до понедељка у 5 ујутро.

„Што се тиче наредног викенда, нема попуштања, знам да не сме да буде. Слушао сам јуче и прекјуче лекаре, као и свих ових дана и они су за то да се продужи забрана кретања још најмање две недеље, посебно викендом када су највеће гужве“, објаснио је Вучић.

Казао је да плаћамо цену недисциплине од пре 21 дана, када је било много људи на улицама за викенд.

„Све што данас имамо боље резултате су добри викенди од пре две и недељу дана. Овај викенд извесно је да Влада неће мењати одлуку и забрана кретања ће важити од петка од 18 часова до понедељка у 5 ујутро. Претпостављам да ће тако бити. А касније ћемо видети, у складу са епидемиолошким приликама, како ћемо даље деловати“, рекао је Вучић.

У магацинима више десетина респиратора

У магацинима сада имамо више десетина респиратора, каже председник Александар Вучић и додаје да ће том опремом бити оснажени сви здравствени центри у Србији.

Вучић је додао да је Србија Републици Српској донирала 20 респиратора, Горажду два, док су ти апарати допремљени свим ковид болницама у унутрашњости наше земље – Лесковцу, Новом Пазару, Панчеву…Како је рекао, када се први талас епидемије буде завршио, видеће се који су центри ојачани, те колико је још потребно да се опреме купи и смести у магацин, како бисмо били потпуно спремни за наредни удар короне, за који светски епидемиолози кажу да га је готово извесно очекивати на јесен.

ТопПрес/ Извор: Спутник