Председник Александар Вучић изјавио је данас, по питању евентуалног новог Нацрта закона о полицији, да о томе нема никакве информације, али да у Србији свакако неће бити донети закони који нису усклађени са европским правилима и највишим европским стандардима.

На питање новинара да ли ће, ако буде новог Нацрта закона о полицији, односно ако га скупштина усвоји, потписати акт који би дозвољавао надзор биометријским камерама, Вучић је рекао да не зна о чему се ради, односно да свакако неће бити ничега до формирања нове владе и парламента.

“Када дође до тога, постоје посланици, па када они то усвоје или не усвоје, онда ћу да читам. Велика је процедура, не могу да се изјашњавам о нечему што нисам видео“, рекао је Вучић.

Поручио је да свакако неће бити донети закони који нису у складу са европским правилима и највишим стандардима.

“Ако у Европи нешто имате, имаћемо и ми, ако немате, нећемо ни ми, ни што се тиче кршења људских права, нити борбе за сигурност и безбедност наших грађана“, нагласио је председник Србије и додао:

“А, ако су то оне бесмислене приче – они то доносе да нас снимају, да би нас као ‘велики брат’ контролисали? Не знам што онда идете у Лондон, Париз, Њујорк, тамо је на сваком метро по 10 камера“.

Како је приметио, увек је код других то нешто добро, а код нас не ваља.

“Не знам ни шта ће ко да пише, ни да ли ће ико ишта да предлаже. Можда и не буде тог закона, видећемо“, рекао је Вучић.

Претходни Нацрт закона о полицији, прошле године је повучен из процедуре, управо на молбу председника Вучића, а замерке јавности су се махом односиле на повећан видео надзор.

Изградили смо више капацитета него у претходних 50 година

Вучић је истакао да је садашња власт изградила више здравствених капацитета него у претходних 50 година, да је за грађане најважније да могу да виде болнице, домове здравља, клиничке центре који су изграђени, колико су повећане плате лекарима и медицинском особљу.

„Да ли је то добро? Па, никад није довољно, али смо изградили више капацитета него у претходних 50 година. Можда није довољно и требало би увек да буде више и увек желите више, али тај резултат говори сам по себи“, рекао је Вучић одговарајући на констатацију новинара Пинка да су до његовог последњег гостовања на тој телевизији, када је изнео податке о томе шта је урађено у области здравства, „новине биле пуне о уништавању здравства“.

„То вам је као када постоје две фудбалске екипе и пре њихове утакмице један се жали на судију, говори да су им криви делегати, руководства… а онда на терену резултат 6:0. И онда је бесмислено да то више помињете, тако је да резултат оно што је најважније“, рекао је Вучић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг