foto-tanjug-dragan-kujundzicfoto-tanjug-dragan-kujundzic

,,Пред нама је тежак период, очекујем велике притиске, остаје да видимо шта је то што ће Србији

да понуде“, изјавио је јуче Александар Вучић.

То је изјавио председник Србије одговарајући на питање новинара о најави промене формата извештавања о Косову у Уједињеним нацијама.

Вучић је назначио да Србији предстоје ситуације које су много теже.

„Сигуран сам да ћемо доносити одлуке које ће бити најбоље за будућност наше земље али и да ћемо истовремено умети да заштитимо данашње виталне националне интересе. Да будемо много срећнији, то свакако нећемо“, рекао је.

Коментаришући иницијативу Лондона да се укине редовно извештавање о Косову, Вучић је рекао да то није ново.

„Покушавају то Британци, Американци, Французи и сви други који су признали независност такозваног Косова, да учине то већ дуго времена“.

Из њиховог угла они су посао завршили, рекао је Вучић.

„Наша позиција није лака, наставићемо да се боримо. Неће то суштински много да промени“.

Он је изразио задовољство због изјаве Антонија Гутереша.

„Зато што то показује да не можете истину, ма колико покушавали ма колико сте пристрасни и ма колико били навијачки опредељени, у значајном делу међународне заједнице не можете то да сакријете“ изјавио је Вучић. Он је изразио захвалност господину Гутерешу, „он је заслужио да буде Генерални секретар УН и показао је непристрасност у свом иступању. И то је важна вест била у случају Марка Ђурића. Он је заиста осудио понашање косовске полције. Мислим да је то било веома важно и да је допринело разјашњењу свега што се тог дана дешавало у Северној Митровици“, рекао је Вучић.

Говорећи о предстојећим сусретима са председником Русије Путином и Турске Ердоганом Вучић је рекао да грађане углавном не интересује резултат састанака лидера.

Грађане највише занима њихов новчаник, рекао је Вучић и као резултате сарадње са Турском набројао новоизграђене фабрике у Србији, најавио градњу нове и указао на значај извоза у Турску. Такође је назначио и разговор о важним политичким темама попут ситуације у региону.

Када је реч о сусрету са руским председником Путином, Вучић је изразио задовољство што ће присуствовати паради поводом Дана победе.

Уз то назначио ја да ће са руским председником разговарати о билатералним односима који се, како је рекао, добро развијају. Такође изразио је очекивање да ће са Путином разговарати и о свим важним регионалним темама.

ТопПрес/ Извор: Фонет