Председник Србије Александар Вучић позвао је све грађане да 26. маја, дан, како је рекао, уочи великих и важних одлука за Србију, дођу на највећи скуп икада одржан у Србији.

Вучић је у обраћању објављеном на порталу Новости рекао да ће скуп бити одржан испред Народне скупштине или на Тргу Републике у Београду 26. маја у поподневним сатима.

Вучић је у обраћању истакао да туга, жалост и бол у Србији не пролазе након трагичних догађаја.

„Туга за изгубљеном децом, жал за изгубљеним људима, дивним људима који никакву кривицу нису имали“, навео је он.

Вучић је истакао да је Србија, после тешког ударца, морала да покрене акцију и да је само данас прикупљено готово 3.000 комада наоружања.

Он је оценио да је Србија показала да ће бити у стању да се бори за мир, да сачува људске животе и да промени много тога.

„Показали смо ту добру вољу и према нашим политичким противницима који су на бруталан начин злоупотребили трагедију и у току дана жалости заказивали своје политичке скупове са јединим циљем да примене насиље и да се насилним путем дочепају власти. Нису то ни крили, само су показали свима своје лице о којем смо, не тако ретко, некада говорили“, навео је Вучић.

Без обзира на све, како је додао, „опет смо рекли да стојимо на располагању, да смо спремни да разговарамо о великим и важним променама у држави“.

„Нису хтели да нас чују, нису хтели да слушају зато што мисле да је тренутак да и без избора и без икакве воље народа на силу дођу до власти, знајући да их људи у Србији никада нису хтели и никада неће хтети“, навео је он.

Како је додао, управо зато, ми смо спремни да разговарамо о свим темама, од медија, ријалитија, учешћа полиције, неучешћа полиције, подношења оставки различитих функционера или не, да се расрпавља о томе и у Народној скупштини.

„Ништа од тога није било довољно и неће бити довољно. Једини њихов циљ је да се на силу преузме власт и да се Србија уведе у хаос, нестабилност, немире и нереде. Управо зато, ми смо се вечерас договорили и позивамо све грађане Србије да 26. маја, дан уочи великих и важних одлука за Србију позовемо људе у одбрану слободарских, демократских вредности наше Србије да дођу на највећи скуп икада одржан у Србији. Одржаћемо га испред Народне скупштине или на Тргу Републике у Београду 26. у послеподневним сатима“, рекао је Вучић.

Он је позвао „све људе који желе добро Србији, који желе да сачувамо Србију, да је одбранимо од оних који би да је уруше и да је униште по сваку цену и да покажемо на миран, достојанствен, поносан и демократски начин да Србију нико не може да одузме њеним грађанима“.

„Живела Србија, видећемо се 26. маја на платоу испред Народне скупштине“, додао је Вучић.

Дачић: Одазваћемо се позиву Вучића и учествовати на великом скупу 26. маја

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да ће се он лично, као и СПС и њихови коалициони партнери Јединствена Србија и Зелени Србије, одазвати позиву председника Србије Александра Вучића и учествовати на најављеном великом народном скупу 26. маја.

Дачић је за Танјуг рекао да ће се на том скупу окупити сви они који желе добро Србији и свим њеним грађанима.

„Србији је у овим тешким тренуцима потребно народно јединство и политичка стабилност, супротно жељи свих непријатеља Србије, који промовишу сукобе и насиље и који би да Србију врате назад. Уједињену Србију нико не мозе да победи“, поручио је Дачић.

Председник Србије Александар Вучић претходно је вечерас позвао све грађане да 26. маја, дан, како је рекао, уочи великих и важних одлука за Србију, дођу на највећи скуп икада одржан у Србији.

Вучић је поручио да ће скуп бити одржан испред Народне скупштине или на Тргу Републике у Београду 26. маја у поподневним сатима.

ТопПрес/  Извор: Танјуг