foto tanjugfoto tanjug

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас све политичаре у Србији и све државне органе да новинарима, укључујући и оне који имају другачије ставове, омогуће да несметано раде.

Вучић је истовремено истакао да не жели да коментарише људе који се понашају као политички комесари и мисле да нешто на тој теми могу да поентирају у предизборној кампањи.

„Позивам све политичаре у Србији, из власти и из опозиције, да новинарима омогуће да несметано раде, да се сви заједно боримо за њихова права“, рекао је Вучић, одговарајући на питање како види изјаву сина недавно убијене новинарке са Малте, Дафне Каруане Галиције, такође новинара, који је на једном скупу у Гдањску, у Пољској, рекао да ће се следеће убиство новинара догодити у Србији.

Вучић је у одговор на то подсетио да се последње убиство новинара у Србији догодило 2001. године, када је убијен Милан Пантић.

„А, то што постоје људи што се понашају као политички комесари, који мисле да нешто тог типа треба да направе пред неке изборе, за њих одлучујуће – ја у то не могу да се мешам и да коментаришем. Имали сте убиства новинара у земљама Европске уније, на Малти и у Данској недавно. У Србији нисте од убиства Милана Пантића“, истакао је Вучић.

Он је рекао да, осим напада на новинарку телевизије Пинк Гордану Узелац, није било никога са тежим повредама.

„А, Гордану Узелац су тукли ови батинаши из опозиције што воле да туку жене…“, приметио је.

„Надам се да се тако нешто никада неће догодити“, рекао је и додао:

„Свеједно, још једанпут позивам све државне органе да имају најбољи однос према свим новинарима који имају другачије ставове, који су неретко и политички активисти. И то је дозвољено, свако има право на свој став и своје мишљење у овој земљи. То је оно што је наш посао да урадимо“, закључио је Вучић.

 

ТопПрес/ Извор: Танјуг