FOTO TANJUG / RADE PRELIC FOTO TANJUG / RADE PRELIC

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је мај месец у Србији завршен са 8,4 милијарди динара суфицита, да ће закокон о привременом смањењу пензија бити укинут, као и да ће до краја године бити значајног повећања плата у јавном сектору.

Вучић је то рекао за РТС сумирајући годину дана од када је ступио на дужност председника Републике и назначио да је било планирано да у првих пет месеци буде 37,6 милијарди динара, а остварен је резултат бољи за 400 милиона евра.

Одговарајући на питање о пензијама Вучић је рекао да ће бити онако како је и рекао и да ће се закон укинути.

Како је рекао, биће боље у наредним кварталима, а они који изражавају сумњу су људи као што је бивши гувернер Небојша Шошкић за чије време је динар са 80 на према један евро дошао на 117 динара за један евро.

Говорећи још о пензијама, Вучић је рекао да је проблем ММФ не 300 милиона евра додатних које ће Србија да издвоји већ то што ће се додатно помоћи сиромашнима и за њих издвојити око 1, 2 милиона и истрајати у одлуци, „а одлуке доноси дражава Србија а не неко други“.

Он је рекао да је све мање тема незапосност, најављући нове фабрике као што је Кромберт Шуберт, а све више тема колико ће нам расти стандард.

– Имаћемо значајно повећање плата, значајан раст до краја године – рекао је Вучић и додао да је сада плата од 420 до 425 евра, а да ћемо се приближити, као што је рекао, нивоу од око 500 евра.

– Е онда чекам да видим – додао је, колики ће бес бити наших полтичких противника који никада нису ни мислили да труд и рад доносе резултате већ само преваре и обмана.

– Економија Србије је нешто што хвале све светске и европске инсититуције – закључио је председник Србије.

ТопПрес/ Извор: Блиц