Вучић: СНС 44 одсто гласова – уз СВМ самостална влада; Србија се драматично померила у десно

Вучић: СНС 44 одсто гласова – уз СВМ самостална влада; Србија се драматично померила у десно

Председник СНС Александар Вучић изјавио је вечерас да је према подацима те странке, листа коју предводи „Александар Вучић – Заједно можемо све“ освојила 44 одсто гласова, што је око 124-125 мандата у парламенту.

Он је, у обраћању медијима у изборном штабу, рекао да су њихови подаци нешто комплетнији него што је случај са Цесидом и Ипсосом, јер имају резултате свих 20.000 бирача са КиМ, као и највећи део гласова из иностранства.

По тим подацима која је изнео, листа „Александар Вучић – Заједно можемо све“, освојила је 44 одсто гласова, тачније 43,95 одсто, „Уједињени за победу Србије“ – 13,6 одсто, а листа „Ивица Дачић – премијер Србије 11,4 одсто.

Коалиција НАДА освојила је 5,3 одсто, Морамо 4,7 одсто, Заветници и Двери по 3,8 процената, а Радикали и Суверенисти 2,2 односно 2,3 одсто.

Листа „Борис Тадић – Ајмо људи“ освојила је 1,6 одсто, а СВМ 1,55 одсто, „Заједно за Војводину“ 0,65 одсто, Албанска долина 0,3, док је 0,5 одсто освојила Странка правде и помирења.

У мандатима, каже, то значи да ће листа око СНС имати 124-125, односно да је већина за самосталан састав владе на ивици, али да са СВМ, напредњаци већ имају више него довољно за самосталну владу.

Додао је да листа чији је носилац у граду Београду има бољи резултат од резултата парламентарних избора у Београду.

Србија се драматично померила у десно

Вучић је истакао да је утицај украјинске кризе био огроман на резултате данашњих избора, и да се Србија драматично померила у десно.

Најавио је да ће листа коју је предводио водити рачуна приликом формирања владе и да неће улазити у сарадњу са онима који су на неодговоран начин злоупотребљавали ситуацију.

„Србија ће морати да се определи како и на који начин иде у будућност. Немам никакве сумње и илузује да ће се разговарати са свим политичким факторима чак и са онима које делују да су најудаљенији од нас“, нагласио је он.

Вучић је истакао да они, којима је све лако у изборној кампањи, наставе да се баве лагодном политиком, али им неће бити места у влади Србије, а то важи и за градску скупштину и власт.

Пренео је да је на данашњим изборима изашло 3.840.000 људи, огроман број, највећи у последње време.

Казао је да је да готово свуда све протекло у најбољем реду и миру, сем непотребних и бесмислених тензија око неважних ствари, зато што је неко желео да направи проблеме где је суштински све протекло у најбољем реду.

Осврнуо се на наводне неправилности објаснивши да када неко носи спискове то су спискови сигурних гласова, људи за које се мисли да ће гласати за њих.

Када је реч о комисији која обилази болесне, рекао је да се о њој одлучивало данас у 11

сати, а не пре 48 сати.

Рекао је да је задовољан што су грађани изашли у толиком броју и потврдили демократску природу српског друштва.

ТопПрес/  Извор: Танјуг

KOMENTARI