Вучић: Срби вакцинисани кинеском вакцином моћи ће да путују

Вучић: Срби вакцинисани кинеском вакцином моћи ће да путују

Председник Србије Александар Вучић рекао је „да лично не верује да би ЕУ могла да донесе одлуку да признаје само оне вакцине које су они одобрили, а да не признају кинеску“.

„Ипак, ако таква одлука буде донета“, Вучић је поручио „да грађани Србије не треба да брину, јер Србија ће се оспособити да убрзано издаје ПЦР тестове, који ће се издавати за два сата“.

„Грађани ће моћи, дакле, да путују и ту неће бити проблема“, рекао је Вучић током прве посете једног српског председника Бахреину, уз сумњу „да је могуће да ЕУ донесе такву одлуку, која би по његовим речима била скандалозна“.

„Не верујем да могу да донесу такву одлуку. То би било би безобзирно, а питао бих како ће да приме онда мађарског премијера који се вакцинисао кинеском вакцином, ја ћу се вакцинисати кинеском вакцином, баш сада када таква могућност постоји. Шта ће онда то значити да не могу у Брисел, значи нема дијалога са Приштином“.

„У сваком случају“, казао је, „Србија ће бити онда најотворенија земља, јер ако таква одлука буде донета, ми ћемо у нашу земљи позвати три милиона Кинеза, који неће моћи у државе ЕУ јер су вакцинисани кинеском вакцином“.

„Позваћемо Русе, целу Латинску Америку и Африку, цео Залив, па Турску и све њих, које ви нећете да примите, Србија хоће. Добродошли сви у Србију“, поручио је Вучић.

„У случају такве одлуке ЕУ“, каже „да је лоша ствар је што вам неко ограничава кретање, а добра ствар је што ће то Србији донети убрзани економски развоји Србија ће показати да је слободна земља, у којој може слободно да се креће, да није оптерећена различитостима и да поштује свако мишљење“.

„Овде су људи заинтересовани за лов и на томе у Србији треба да радимо. Да оне објекте од Делиблата до Карађорђева оспособимо и понудимо странцима да могу да дођу“.

Лично ће, истиче председник, убрзати да прими кинеску вакцину, коју они не признају, а која није није лошија од других, напротив. „Јер, вакцинишете се да би сачували животе“.

„Искрено“, истиче Вучић, „надао се да неће бити критика због кинеских вакцина и мисли да би таква одлука ЕУ, ако би била донета, била скандалозна“.

„Овде је“, додао је, „реч о тржиштима и слободи кретања“.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI