Председник Србије Александар Вучић сумирао је претходну недељу у објави на Инстаграму. Поручује да Србија нема времена за губљење, као и да морамо да градимо сигурну будућност за све наше људе и за генерације које долазе.

Александар Вучић је навео да је на сајму у Абу Дабију показано да је Србија озбиљан играч у одбрамбеној индустрији.

Подсећа да јеу Новом Саду отворена мега-фабрика једног од највећих светских гиганата у области ауто-индустрије, као и да је Србија била домаћин међународног сајма туризма.

„Као и увек, имао сам изузетан састанак са нашим искреним пријатељем, председником Абу Дабија Мохамедом бин Заједом ал Нахјаном, са којим је и овај сусрет био од огромног значаја, не само у смислу даље експанзије наших одличних билатералних односа, већ и у контексту додатног развоја наше одбрамбене индустрије“, навео је Вучић.

Истакао је да фабрика компаније „Континентал“ у Новом Саду представља парадигму наше визије успеха и напретка.

„А та визија је да постанемо неприкосновени регионални лидери у економији, инфраструктури, здравству, образовању, култури, новим технологијама, јер за то имамо и снаге и памети“, навео је Вучић.

Најављује да нас чека реализација великог броја пројеката, склапање нових уговора и довођење још инвеститора, јер Србија „нема времена за губљење, без обзира на сложену глобалну ситуацију“.

„Морамо да градимо сигурну будућност за све наше људе и за генерације које долазе“, поручио је Вучић.

ТопПрес/ Извор: РТС