Фото: принтскринФото: принтскрин

Лазаревац – Председник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је на митингу изборне листе „Александар Вучић – Београд сутра“ да у наредних бар 10 дана неће учествовати у предизборној кампањи, јер нам предстоји велика и важна битка за Србију.

„Ова је, ваљда, први скуп који смо овако заједно организовали. И ја сад, неко време, нећу се појављивати на овим скуповима, а хтео сам да дођем на овај у Лазаревцу да бих рекао колико је важно да будемо заједно, колико је важно да наставимо борбу, колико је важно да радимо и у будуће за добробит свих наших грађана“, рекао је Вучић.

Додао је да неће неће моћи да учествује добрим делом у кампањи.

„Макар у наредних 10 дана, зато што је пред нама велика и важна битка за Србију, за наше виталне интересе, од којих нећемо да одустанемо. И када су кренули са великим притисцима, са тим да Косово мора да буде у чланству Савета Европе, без обзира што Приштина ниједну од својих обавеза није испунила, када су кренули са иницијативама да цео наш народ назову геноцидним, а при томе обмањујући нас свакодневно и говорећи како није то циљ, и како управо ми не говоримо истину, а онда само дан касније кажу да – наш циљ је ратна одштета, наш циљ је подношење нових тужби и ревизије тужби против Србије, не би ли нанели што је могуће већу штету нашој земљи“, рекао је Вучић.

У тим условима, наш посао је да се боримо за нашу земљу, и не љутите се што нам је Србија важнија од свега другог, и што за Србију морамо да се боримо, и што морамо да се посветимо проблемима које Србија има, поручио је Вучић.

Како је рекао, наредних дана када буде разговарао и са немачким канцеларом Олафом Шолцом, а ти разговори, додао је, неће бити лаки, као и са украјинским и руским и свим другим званичницима где нема лаких разговора, грађани треба да знају да ће увек и у сваком тренутку да да све за нашу Србију.

„Ма како то звучало некоме, нашу Србију нећемо да дамо никоме и ни за шта на свету, јер ништа није веће, ништа важније на свету од Србије“, истакао је Вучић.

Иницијатори резолуције не знају у каквом су проблему због ангажовања Србије

Председник Србије и члан председништва Српске напредне странке Александар Вучић је рекао да они који су иницирали резолуцију о Сребреници, иако имају подршку највећих земаља, не знају у каквом су проблему због ангажмана Србије.

Он је на предизборном скупу коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи „Александар Вучић – Београд сутра“ у Лазаревцу рекао да може да се догоди да за ту резолуцију добију мање гласова за, него што су мислили.

„До последњег тренутка ћемо се борити за свој образ и част, за образ и част Србије. Поштујемо жртве Бошњака и никога нисмо увредили. Србија данас је Србија која сме да се бори за себе и своје грађане“, нагласио је Вучић.

Он је казао да су иницијатори резолуције и они који је подржавају мислили да смо ми мала земља и да ћемо морати да се сагласимо, да ћемо спустити главу, слећи раменима и рећи „велики сте и јаки, не смемо да станемо у одбрану своје земље“.

„Рекли сте, ви сте већи од наше Србије, али ми ћемо да вам се супротставимо и бранимо нашу земљу у Њујорку, и у Бриселу и у Стразбуру, и на сваком другом месту где будете покушавали да укинете право нашег народа да буде свој на своме и да чува своје часно име и презиме“, рекао је Вучић.

Он је рекао да није оптимиста, да је сурови реалиста који више воли народу да представи лошије ствари, него да га обмањује.

Вучић се извинио грађанима Лазаревца и нагласио да никада више не сме да се догоди да три године градимо трг или гаражу и да су људи због тога са правом љути.

„Што ниси на време узео доброг извођача. Извините и због наше ароганције и бахатости, јер сте видели моге функционере који су себи постали важнији. Видели смо то и зато ћемо да имамо људе који ће да брину о вама и вашим проблемима“, рекао је Вучић.

Градња аутопута „Вожд Карађорђе“ креће 15. новембра

Вучић вечерас је најавио, на митингу изборне листе „Александар Вучић – Београд сутра“ да ће 15. новембра кренути радови на изградњи аутопута „Вожд Карађорђе“, од Лазаревца и Младеновца до Бора.

„Данас је кренула реконструкција пута Велики Црљени – Јунковац. Велики су пројекти пред Лазаревцем. Кад се уради петља код Чибутковице, када се изађе на аутопут Милош Велики, па се уради пут и преко Дудовице и Брајковца, па се спојимо од Жупањца према Лазаревцу, јер 15. новембра крећу радови на аутопуту Вожд Карађорђе“, рекао је Вучић.

Истакао је да ће тако бити спојен и Лазаревац са Аранђеловцем, као и Мали Пожаревац са Младеновцем, али и Младеновац са Аранђеловцем.

„Тиме се додатно мења и инвестициона клима у Лазаревцу. Тиме се мења крвна слика самог Лазаревца, читавог дела, овог дела и нашег Београда и наше Србије“, рекао је Вучић.

Изађите 2. јуна на биралишта, будите одговорни – избори нису играчка

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић је поручио, на митингу изборне листе „Александар Вучић – Београд сутра“, да избори нису играчка и позвао грађане да буду одговорни и изађу на изборе 2. јуна и гласају за будућност у Београду, јер је то онда и победа Србије.

„Размислите, када погледате ове који су подељени између себе, а није случајно да смо се ми за дан сви ујединили. Нисмо ми из СНС били бахати па рекли, недовољни смо ми сами и не треба нам нико. Не, ми смо рекли, сви људи дођите. Хвала ти Расиме, хвала ти Ненаде, хвала ти Александре, хвала ти Милане, хвала ти Милице, велико ти хвала Ивице, хвала свима. Само сви заједно можемо да урадимо нешто за Србију када је угрожена, да јој помогнемо да опстане и да земљу гурамо напред јер нам не постоји ништа важније од тога“, рекао је Вучић.

Истакао је да је опозицији у тренуцима када нам је земља угрожена био довољан само један дан да се подели.

„Зато вас ја молим да будете одговорни, јер избори нису играчка. Избори нису да кажете – допало ми се што је неко рекао. Не, на изборимо ви одлучујете о својој будућности, о будућности сваког свог детета, о будућности своје породице“, поручио је Вучић.

Подсетио је да је пре 12 година било 550.000 људи мање запослених него што је данас.

„Завели су нам Србију у црно у економском смислу, закључали и затворили фабрике“, рекао је Вучић.

Нагласио је да је борба за Експо, борба не само за Сурчин, већ и за цео Београд и Лазаревац и сва друга места у Србији.

„Али то су и плате које смо вам обећали. Ја сам вам рекао и никада до сада вас нисмо обманули. Ви знате кад кажемо, иду пензије 10 одсто горе, иду плате 10 одсто горе, ви знате да то иде тачно у дан и да никада не касни. И кажемо да ће просечна плата у Србији за само три године бити 1.400 евра“, навео је Вучић.

Додао је да ће нажалост због огромних притисака којима смо изложени као земља, тек у финишу кампање моћи да помогне у кампањи.

„Али вас молим да се ви ангажујете, јер ови избори нису ни мало наивни. Они би да кажу – ови су сигурно победили. То је најопасније за нас. Немојте ни једног секунда да помислите да је то сигурно и да смо већ победили. Они хоће да нам кажу, немојте да изађете на изборе, свакако ће бити победа. Није важно хоћете ли изаћи на изборе. Важно је. Много је важно да изађете на изборе и зато вас молим да 2. јуна изађете на изборе, да гласате за Србију сутра. А ја вам гарантујем само једно, то је да ћу се заједно са вама борити за нашу Србију. Можемо ли да победимо Немачку Америку, велике силе? Тешко. Али видећете, и они ће веома тешко победити Србију. А сачуваћемо образ и усправне главе ћемо моћи да изађемо из зграде УН и на сваком месту у свету“, нагласио је Вучић.

Истакао је да ћемо моћи поносно да носимо тробојку и да свакоме кажемо да долазимо из слободарске Србије.

„А онда да радимо још више, да радимо још напорније, да подижемо Србију, да се боримо за сваку кућу да буде богатија у нашој земљи и да наша деца овде имају будућност. Да наша деца знају да овде могу да одрастају, да овде могу да стварају породице. Данас сам први пут имао разговор са великим и моћним и веома познатим универзитетом из света који хоћу да доведем у Београд и Србију. Са њима смо разговарали. Хоћу да нам деца више ни на школовање не морају да иду у иностранство, ако траже боље школе. Хоћу да све најбоље школе имам овде у Србији. Хоћу да свет доведем у Србију, а да плате буду довољно велике да нам се људи враћају из света, да дођу у своју Србију и да овде заувек остану“, истакао је Вучић.

Додао је да је зато потребна помоћ и подршка грађана.

„То је борба за Србију будућности. То је борба за Србију сутра. То је борба за наше Косово и Метохију. То је борба за наш народ на сваком месту. То је борба и за Републику Српску“, поручио је Вучић.

Дачић: Наша коалиција потврда заједничких државних интереса

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић рекао је данас на предизборном скупу у Лазаревцу да је заједнички наступ са СНС потврда заједничких државних интереса, у како је навео, до сада најтежим временима за Србију од 1999. године и да само јака Србија која заједно ради, може томе да се супростави.

Дачић је рекао да му је задовољсто што наступа заједно на локалним изборима 2. јуна са СНС-ом.

„Када човек чује да су избори локалног карактера, можда мисли да то није од неког великог значаја за државу. Али као што видите, наша земља се налази пред озбиљним притисцима. Можда чак и највећим од агресије на нашу земљу 1999. године. Ти притисци су по разним линијама, по разним темама – да признамо независност Косова и Метохије, да је наш народ геноцидни народ, да уведемо санкције Русији, да уђемо у НАТО“, поручио је Дачић грађанима у Лазаревцу.

Дачић је рекао да Србија може да издржи притиске само ако је политички јака и стабилна.

„У условима када је Србија изложена невероватним притисима да уништи сама себе, тиме што би признала КиМ, признала да смо геноцидни народ, ушла у НАТО или увела санкције Русији, Кини и другим нашим пријатељима. У условима када се то дешава, наш одговор на то је заједнички наступ, коалиције на овим изборима, пре свега у интересу стварања једног јаког штита, односно јаке Србије“, рекао је он.

Са друге стране, како је навео, види се разлика између опозиције и рекао да је то управо у схватању шта је државни интерес, а шта не.

„За сваког грађанина Србије је важно да ли ће живети у земљи која ће бити цењена, поштована, међународно јака или ћемо на крају крајева морати да плаћамо ратну одштету онима који ће нас тужити и који нас туже широм света за одштету наводно зато што смо ми геноцидни народ. Зато ова наша коалиција је и потврда заједничких државних ставова и око КиМ и око Републике Српске и око српског народа који живи у региону и у Црној Гори и у Македонији и на другим просторима“, рекао је лидер СПС-а.

Дачић је рекао да је СПС са СНС у коалицији како би грађани имали бољу будућност и заједно бринули о њиховим интересима.

Дачић је позвао све грађане да изађу на изборе 2. јуна и гласају за будућност Србије и, како је рекао, боље сутра.

Ђурђевић Стаменковски: Најбитнија породица и деца

Председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски на скупу је поручила грађанима да је за једну земљу најбитнија породица и деца и да то Србија не сме да изгуби.

„Данас водимо заједничку битку за нашу децу, за рађање за боље сутра, за породицу. Породица је један темељ нашег опстанка, она је најважнији национални интерес. И зато данас не желим да говоримо о поделама. Не желим да инсистирамо на томе ко су победници, ко су губитници. Једини циљ свих нас је да победи интерес грађана Србије, да победи живот и рађање, да победи породица, јер када породица добија, нико у Србији не губи. Управо на тим принципима окупили смо се да се заједнички, сложно и удружено боримо за Србију која не допушта да јој други прекрајају прошлост и да јој ускраћују право да гради своју будућност“, рекла је председница странке Заветници.

Навела је да је заједнички принцип – принцип за добробит Србије, спас српског народа, очување најважнијих, виталних државних и националних интереса.

„И борићемо се свуда, и не само тамо где су српски гробови, него свуда тамо где су српска деца. Тамо где нема принципа, тамо царују поделе, свађе, расуло“, рекла је она.

Она је позвала све да изађу 2. јуна и гласају за како је навела боље сутра Србије и деце која у њој живе.

Кандидаткиња листи „Александар Вучић- Београд сутра“ докторка Драгана Кнежевић је рекла да јој је част и привилегија што је данас у Лазаревцу председник Србије и министри у Влади и што може да говори о свему што се ради за ову општину.

„Поздрављам људе које је окупила иста идеја, за бољу будућност Србије, нашег града и Лазаревца“, рекла је она.

Додала је да се види напредак којим иде овај град и да су многи делови града добили ново рухо у последњих неколико година.

„Поносни смо као мали град, имамо мало позориште. После дуго година имамо и ново породилиште, здраву средину за рађање нових живота. Ковид ера је била изазовна, и тада смо осим знања показали усаглашенност и пожртвованост. Има и даје изазова, али за сваки резултат је потребна снага и рад. А наша снага су људи који овде у Лазаревцу желе да раде и напредују“, поручила је Кнежевић и позвала грађане да изађу другог јуна на изборе и подрже листу „Александар Вучић- Лазаревац сутра“.

Шапић: Морамо да учинимо све што можемо за београдске рубне општине

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић је рекао се Србија налази у једном тешком моменту у коме читав српски народ мора да покаже јединство.

„За годину и по дана колико сам имао прилике да будем званично на челу као градоначелник, долазио сам овде у Лазаревац неколико пута у жељи да покажем колико је важно да учинимо што више за наше рубне општине“, рекао је Шапић на предизборном скупу коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи „Александар Вучић – Београд сутра“ у Лазаревцу.

Шапић је додао да је у Лазаревац дошао и када су се догодиле поплаве у селима поред Лазаревца, како би се обезбедила помоћ и прочистили канали и како би се људима након непогоде што пре вратио нормалан живот.

„Долазио сам када смо започињали радове на пијаци у Лазаревцу. Долазио сам и када смо најављивали реконструкцију улице Вука Караџића и почетак радова на вртићу у Степојевцу“, подсетио је Шапић.

Додао је да се као градоначелник трудио да сви становници Лазаревца осете да иза њих стоји Град Београд.

„У претходних годину и по дана смо изградили такође две балон хале у две основне школе. Изградили смо 14 мултифункционалних спортских терена и дечијих игралишта, асфалтирали много улица, некатегорисаних путева. У наредних 30 дана очекујем да завршимо коначну изградњу градске пијаце која је изузетно важна овде за вас. Такође очекујем да починемо радове на реконструкцији адаптације ОШ „Дуле Караклајић“. Очекујем завршетак радова на изградњи водовода Араповац-Миросаљци чиме би требало око 500 домаћинстава да коначно добије пијаћу воду“, нагласио је Шапић.

„Да би све ово могли да урадимо, изузетно је важно јединство. Важно нам је јединство пре свега код нас у странци, па нам је важно јединство у нашој коалицији, па нам је онда важно јединство у Лазаревцу, у овој општини, па у нашем граду, онда у читавој Србији“, рекао је Шапић.

Оценио је да Србија од НАТО агресије и бомбардовања 1999. године пролази кроз најтеже тренутке и да је потребно помоћи председнику Србије Александру Вучићу и олакшати му борбу коју он у овом тренутку води у име Србије.

„Не води он ову борбу данас за себе, можда чак не води ни за нас који смо овде. Води је управо за то наше сутра, води је за нашу децу. Води је да наша деца сутра не би имали тег око врата који ће да нас враћа уназад и нама неће дозвољавати да будемо оно што ми сви желимо да будемо. Живимо у једном тешком моменту кад читав српски народ мора да покаже једно посебно јединство. И зато ови избори јесу далеко више од локалних избора“, рекао је Шапић.

Шапић је истакао да локални избори нису неважни и да су много већи од битке за град, за општину, месну заједницу, јер, како је рекао, представљају битку за Србију.

На улазу у Лазаревац, окачен је транспарент са поруком: „Председниче, Лазаревац је уз тебе“.

Избори за Скупштину града Београда расписани су за 2. јун,

а тада ће се одржати и избори за 17 градских општина.

Истог дана избори ће бити одржани у 66 јединица локалне самоуправе, међу којима је и 14 градова у Србији.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA