Председник СНС и председнички кандидата Александар Вучић најавио је данас на предизборном скупу у Младеновцу нове инвестиције у тој општини међу којима су изградња канализационе мреже, нове болнице и реконструкција Селтерс бање.

Лидер СНС је рекао да Младеновац заслужује да добије нову болницу истичући да су ретке установе које су прихватиле да буду у ковид систему током пандемије, а да је младеновачка болница увек обезбеђивала 50 до 100 болничких постеља за најугроженије пацијенте.

“Лекари и сестре нису кукали, борили су се за сваки живот и показали како се бори за људе. Зато Младеновац заслужује нову болницу, кад смо могли у 30 других места, можемо и морамо и у Младеновцу“, казао је Вучић и захвалио лекарима и сестрама у младеновачкој болници који су, каже, поднели највећи терет током пандемије.

Поручио је да ће бити улажемо више новца у реновирање и реконструкцију Селтерс бање.

“Уложили смо милион-два у претходним година, сада планирамо озбиљније реновирање, да вратимо пуни сјај Селтерс бањи и да може да привлачи више људи који ће долазити и остављати новац у Младеновцу“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао значај изградње деонице пута “Вожд Карађорђе“, у дужини од 32 километра, од Малог Пожаревца, преко Младеновца до Аранђеловца која ће, како је рекао, омогућити да мештани Младеновца неупоредиво лакше, безбедније и брже стижу до центра Београде.

“Не само то, лакше ћете излазити на Коридор 10, а да се не враћате за Београд, а бићете боље повезани са другим шумадијским градовима, али и са истоком Србије“, рекао је Вучић.

“Када Младеновац буде на аутопуту неће бити проблема за довођење већег броја инвеститора који ће да запосле много младе људе, гарантују њихов опстанак и останак и будућност њихове деце, јер нам је Младеновац суштински важан за Београд“, рекао је Вучић.

Такође, најавио је да ће, у оквиру пројекта “Чиста Србија“ бити уложено 40 милиона евра у изградњу канализациону мреже у Младеновцу и околним селима нагласивши да свако насеље у општини Младеновац треба да добије пуну вредност и да се ни у чему не разликује од аустријских и швајцарских градића.

“Да бисмо све то могли да урадимо потребни су нам мир, стабилност и предвидивост, да се заједнички боримо за националне и државне интересе, да водимо рачуна о будућности наше деце“, рекао је Вучић уз поруку да је боље ухватити се у коштац са проблемима него их остављати будућим генерацијама.

Вучић је казао да се Србија, због тренутних дешавања у свету, у политичком смислу налази у једној од најтежих позиција, не рачунајући 1999. годину, нагласивши да су предстојећи избори од пресудног значаја.

“Јер се на њима не бирају само политичари који се неком допадају или не, већ на тим изборима одлучујемо о будућности наше деце, о миру и стабилности. Или се ће Србија враћати у прошлост и време када је имала најгору економију у Европи или ће ићи у будућност да поново буде међу најбољим европским земљама као што је то данас“, рекао је Вучић.

Приметио је да су претходних недеља, месеци и година поједини политички противници само водили кампању против актуелне власти и да ништа нису урадили осим што су, каже, изговарали најружније речи и псовали, и да замерајући свима који другачије мисле нису имали да понуде ништа друго осим увреда.

“У овој кампањи им не одговарамо тешким речима и увредама јер нема смисла да говоримо о онима који су уништили земљу већ да говоримо о програму и о ономе што ћемо да урадимо“, рекао је Вучић.

Осврнуо се и на изјаве појединих политичких противника који заговарају да Србија уђе у НАТО наводећи да је његов одговор је да наша обавеза да праштамо, али да не смемо да заборавимо шта је било 1999. године када су убили Милицу Ракић, Бојану из Мердара, Сању из Варварина, али да желимо да сами бранимо своје небо.

Нагласио је да у времену велике светске кризе не треба да се свађамо око туђих интереса и сукоба и да је зато важно да сачувамо своју земљу.

“Треба да размишљамо како да помогнемо деци да имају већу плату, сигурнију будућност, да вратимо људе из иностранства чије би нам знање, занати и искуство много значили“, рекао је Вучић и додао да је то једина политика која може да спасе Србију.

Додао је да се 3. априла излази на градске, председничке и парламентарне изборе и да су сви ти избори важни наводећи да се без гласа на парламентарним изборима не могу направити добри резултати.

“Без подршке Александру Шапић на београдским изборима не бисмо могли да помогнемо Младеновцу ни близу колико нам је намера. Верујем у његову посвећеност и ентузијазам као што имам поверење у рад, енергију и ентузијазам Ане Брнабић“, поручио је Вучић.

На предизборном скупу СНС у Младеновцу говорили су потпредседница СНС Ана Брнабић и кандидат за градоначелника Београда Александар Шапић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг