Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће у среду за грађане Србије бити много важних политичких и економских вести због којих ће бити веома задовољни и позвао Србију да се уједини, а онима које је позивао на разговоре поручио да чека да се одазову.

„Прошло је 10 дана од када сам позвао оне који протестују на улицама и који су износили одређене захтеве да дођу да разговарамо. Нису се јавили, нису заинтересовани да разговарамо“, рекао је Вучић у видео снимку који је објављен на инстаграм налогу buducnostrbijeav.

Он је додао да му је жао због тога и да мисли да је то велика грешка, као и да се у демократским друштвима ствари решавају разговором.

„Не решавају се ствари тако што ћете мене, Ану, Синишу, било кога, свакога дана називати ненормалним, лудацима, убицама, криминалцима. При свему томе, знајући колико обмањујете јавност. Ствари се решавају разговорима и компромисима. Пошто ми имамо сво време овога света да чекамо на те разговоре, наставићемо то да чинимо, јер су разговори најважнији. Компромис је увек добра реч“, истакао је Вучић.

Он је изразио уверење и да ће се неко охрабрити да почне да разговара.

„Са друге стране, ми немамо времена да губимо када је у питању наша Србија и зато ћемо у наредним данима изаћи са новим плановима и програмима, великим идејама и изванредним вестима за наше грађане, у среду ћемо све обелоданити и на томе вредно радимо као тим“, рекао је Вучић.

Он је додао да ће људи бити веома задовољни и позвао све да раде још снажније.

„Ја позивам све друге да радимо, да радимо, да радимо, као никада до сада, још снажније, јер ћемо имати тешко време око Косова и Метохије и око многих геополитичких питања. Позивам Србију да се уједини, и у среду пре доласка индијске председнице, или по њеном доласку, грађани Србије имаће много важних вести, како политичких, тако економских и свих других“, рекао је Вучић.

Он је поруку грађанима послао са терасе зграде Председништва, а са њим су били и премијерка Ана Брнабић и министар финансија Синиша Мали.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ