Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће ванредно стање уведено у борби против корона вируса бити укинуто када почне да пада број тешко оболелих на респираторима, а расте број збринутих у привременим болницама, односно са лаком клиничком сликом.

„Епидемиолог Предраг Кон је рекао да је то две недеље од тренутка када број заражених буде на одређеном нивоу. Ја нећу бити тај који ће доносити арбитрарне одлуке, нити премијерка Ана Брнбаић или Влада Србије већ струка“, казао је Вучић за ТВ Прва.

Вучић је поновио да се нада да ће до укидања ванредног стања доћи крајем априла или најкасније у мају.

„Не смемо да закаснимо. Као што нисмо смели да закаснимо са увођењем тешких мера, тако не смемо да закаснимо у отварању јер економска трка почиње“, додао је Вучић.

Навео је да је оптимиста и да ће Србија стање у вези са корона вирусом моћи да држи под контролом ако грађани буду дисциплиновани и одговорни.

„Најтеже ће бити са отварањем школа. Питање је када ће та одлука може да се донесе, ту смо сагласни. Али се надамо кратком временског периоду можемо да кренемо са значајним отварањем фабрика и угоститељских и туристичких објеката где нема великих окупљања“, рекао је Вучић.

ТопПрес/Извор:  Бета