Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку Његовој светости патријарху српском господину Порфирију, свештенству и монаштву, као и свим православним верницима, који Васкрс, највећи хришћански празник, славе по Јулијанском календару.

Васкрс је дан када се сабирамо и промишљамо о вечности, духовно се обнављамо и радујемо са породицом и пријатељима јачајући тако исконске врлине међусобне љубави и праштања“, написао је председник Вучић.

Он је истакао да верује да ће „и овај Васкрс бити непресушни извор снаге за наше слободарске напоре да дамо најбољи одговор великим изазовима који се постављају пред нашу државу и пред наш српски народ“.

„Наставићемо да се снажно и одлучно боримо за очување територијалног интегритета Републике Србије са нашом светињом над светињама Косовом и Метохијом као њеним саставним делом. Као што хришћани вековима сведоче истину Васкрса, наставићемо да се сложно залажемо за истину о нашем поносном народу“, истакао је Вучић, саопштила је Служба за сарадњу медија председника Републике.

Вучић је захвалио патријарху на постојаној служби и подршци за, како је рекао, очување душе нашег националног бића – Косова и Метохије.

„Са осећањем најдубљег поштовања, желим да нагласим неуморно деловање Ваше Светости и Српске православне цркве у мисији очувања нашег духовног, културног и историјског наслеђа, у решавању важних друштвених питања и неговању хармоничних међуверских и међунационалних односа. Захвалан сам Вам на постојаној служби и подршци за очување душе нашег националног бића: Косова и Метохије“, написао је Вучић.

Председник је истакао да дубоко верује да ће „даљи развој конструктивне сарадње између државних органа и свих традиционалних цркава и верских заједница бити значајан фактор у намери да у млађој генерацији ојачамо и очувамо осећај родољубља, љубав према нашој култури и историји и оданост високим идеалима слободе, правде, пожртвованости и саосећања“ и додао да нас Васкрс на то трајно сећа подстичући племените мисли и добра дела.

„Честитајући празник над празницима, желим да сва искушења и изазове којима је бременито наше доба, уједињени превазиђемо у вери у тријумф живота, доброте, слободе и правде. Ваша Светости, желим Вам обиље успеха у племенитој и одговорној служби првојерарха Српске православне цркве и честитам Вам Васкрс традиционалним поздравом: ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ! ВАИСТИНУ ВАСКРЕСЕ!, честитао је Вучић.

Вучић још једном честитао Васкрс, показао и поклон који је добио од Срба са КиМ

Председник Србије још једном је вечерас честитао Васкрс свима, а посебно српском народу на Косову и Метохији.

Председник је у објави на Инстаграму показао и поклон који је добио од Срба и девојчице Павлине Радовановић са Косова и Метохије.

“Христос васкрсе, срећан празник нашем наорду, нашим људима где год да живе. Ја сам добио посебан поклон за Васкрс од наших људи из Ораховца и Велике Хоче, од наших Срба који живе у тој метохијској енклави. И они су спремили и ова дивна јаја офарбали и припремили и послали нама овде у Председништво“, поручио је Вучио у видео снимку окаченом на Инстаграм налогу “buducnostsrbijeav“.

Он је истакао да хоће да им захвали и каже да их много волимо и да је Србија увек уз њих, онолико колико они воле Србију, а то је бескрајно.

“А ово сам добио као посебан поклон, овако их је обојила и исцртала Павлина, наша чувена, прелепа и најбољег могућег гласа. Направила је за Вукана, Данила и Милицу и на сваком пишу њихова имена. Бескрајно им хвала и још једанпут посебно честитам празник свима а посебно нашем народу на Косову и Метохији. Они су душа нашег народа, они су срце нашег народа и бескрајно им хвала на дивном поклону. Христос васкрсе“, рекао је Вучић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг