Вучић: Здравље најважније, али мора да се ради, вакцинишите се

Вучић: Здравље најважније, али мора да се ради, вакцинишите се

Председник Александар Вучић изјавио је данас, а поводом погоршане епидемиолошке ситуације и евентуалног увођења нових мера, да не жели да се меша у посао епидемиолога, али да ће их замолити да какве год одлуке да доносе, оне буду блаже, јер, како је рекао, морамо да научимо да живимо са вирусом.

Он је још једном позвао све да се вакцинишу, јер су вакцине обебеђене.

“Не могу да узимам посао епидемиолозима и стручњацима, али ја ћу да их молим да какве год одлуке доносе, да оне буду блазе, јер морамо да научимо да живитмо са тим”, рекао је Вучић на питање хоће ли бити нових мера, с озбиром на раст новооболелих.

Како је рекао, прво нисмо знали шта је корона, у марту прошле године, док данас имамо ефикасан лек, вакцину, коју, нажалост, реално око 43-44 одсто људи не жели да прими.

Без жеље да се, каже, додворава било коме, истиче да су то неодговорни људи, према себи, својим родитељима и ближњима.

“Наше је да их молимо да се вакцинишу, вакцине смо обезбедили… Не знам шта више да урадимо”, рекао је Вучић.

Додао је да здравље јесте најважније, али да економија мора да ради, да би земља напредовала, да би могле да се исплате плате…

“Можда се уведу маске поново на отвореном, мораћемо да поштујемо… али, како да ови људи овде стављају аспхалт са маскама? То је тешко питање, не знам шта бих рекао”, констатовао је он.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI