Вулин: Биће нових хапшења због високе корупције и криминала

Вулин: Биће нових хапшења због високе корупције и криминала

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да у сваком граду постоји листа криминалних група, да за сваку постоји досије и да ће бити нових хапшења када је реч о организованом криминалу и високој корупцији.

Вулин је у Дневнику РТС-а рекао да нема великих и малих наркодилера, као што нема лаких и тешких дрога.

„Свако кога затекнемо са 10 грама марихуане, ухапсићемо га. Хапсимо оне који продају десетак килограма хероина, али хапсимо и сваки дан за сваки грам који пронађемо“, истакао је министар полиције.

Када је реч о полицијској истрази о делима криминалне групе Вељка Беливука, Вулин је рекао да има нових детаља и да је пронађено више места на територији Београда у којима су се сакривали припадници клана или одлагали новац.

Навео је да се свакодневно проналази понешто, да то води и до нових људи и да истрага није завршена.

„Тужилац Ненадић је задовољан и квалитетом и количином доказа, али ми не стајемо“, нагласио је Вулин.

Коментаришући наводе медија да се Радомир Звицер, вођа „кавчана“, крије у Јужној Америци и да даје 10 милиона евра за освету у Србији, Вулин је рекао да је Звицер заинтересован да неки људи у овој земљи не буду живи, пре свега председник Александар Вучић.

Што се тиче случаја прислушкивања председника, министар унутрашњих послова је навео да је Вучић плански прислушкиван и да је то доказано, али да ни у једном од разговора није пронађено кривично дело.

„Доказано је да су највиши функционери МУП-а свесно и плански стављали одређена лица на мере, са лажним образложењима, представљајући их како криминалце, знајући да ће председник или неко од чланова његове породице разговарати са њима. Нико од људи који су разговарали са председником Вучићем или неким од чланова његове породице није ни осумњичен, камоли оптужен, а посебно не ухапшен“, истакао је министар.

Навео је да је све предато надлежном тужиоцу и да очекује хапшења.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI