Вулин: Европол дојавио – Звицер спремао атентат на Вучића

Вулин: Европол дојавио – Звицер спремао атентат на Вучића

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас да је посредством Европола и службених видова комуникције између полиција, 14. јануара српска полиција добила информацију под ознаком хитно о постојању организоване криминализоване групе која има за циљ убиство, атентат на председника Србије Александра Вучића.

„Након што смо посредством Европола, користећи службене, званичне видове комуникације између полиција, 14. јануара добили информацију под ознаком хитно, од припадника полиције једне земље чланице Европске уније, Министарство унутрашњих послова Републике Србије је званично обавештено о постојању оперативних информација о постојању организоване криминлане групе сачињене од држављана различитих земаља, која за циљ има убиство, атентат на председника Републике Србије Александра Вучића“, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, након што су се у више експертских нивоа уверили у квалитет и вредност добијене информације, припадници Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције заједно са Европолом и партнерском службом од које је информација добијена покренуло је опсежну акцију на утврђивању идентитета свих припадника ове злочиначке организације, која за циљ има убиство председника Вучића.

„На челу ове криминалне организације налази се црногорски држављанин Радоје Звицер, за којим је Србија већ расписала потерницу, организатор и један од вођа кавачког клана, одговоран за шверц и илегалну продају наркотика, али и организацију и наручивање више убистава која су почињена на територији Србије, Црне Горе али и других земаља“, рекао је министар Вулин.

„„Да ли је Радоје Звицер ову злочиначку организацију окупио и организовао да би убили председника Вучића по споственом нахођењу или зато што је добио наређење од свог политичког шефа, политичког вође, остаје на истрази да утврди.

„Али до тада припадници Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције о сваком сазнању до кога буду дошли оперативним радом обавештаваће Тужилаштво за организовани криминал, али и у сардањи са представницима војних безбедносних структура учиниће све да се наш уставни поредак, свакодневни начин живота, мир и стабилност сачувају, али и да се сачува безбедност и живот председника Александра Вучића. Живела Србија“, рекао је министар Вулин.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ

KOMENTARI