Министар унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин честитао је данас „брилијантну победу“ Александру Вучићу на председничким изборима, уз поруку да је гласовима које је добио где год Срби да живе, Вучић изабран за председника Србије, али и за председника свих Срба. „Десет година кампање против Александра Вучића није успело да га сруши. Вучић је изабран историјском већином и све лажи о њему, његовим родитељима, брату, деци, пријатељима нису успеле да га одвоје од Срба и од Србије. Гласовима које је добио где год Срби да живе, Вучић је изабран за председника Србије, али и за председника свих Срба“, навео је Вулин, саопштио је Покрет социјалиста.

„Председник може да се наљути на мене, може да оспори мој став, али не може да се љути на Србе што су га изабрали за првог међу собом нити да оспори да када су гласали, гласали су за политичко јединство српског народа и за стварање српског света.

Александар Вучић је урадио оно што нису успели ни краљеви, ни председници пре њега, својом политиком и својим радом ујединио је Србе“, рекао је Вулин.

Према његовим речима, када следећи пут неко изговори лаж о Србима као дубоко подељеном народу, нека најпре погледа колико је гласова добио Вучић и нека потражи неку ефикаснију глупост за нападе на Србију. „Вучићу честитам победу коју не могу да оспоре, чак ни непријатељи Србије“, навео је Вулин.

„Желим му да га победа не промени као што га порази нису сломили, а његову партију и нашу коалицију позивам да размислимо зашто је разлика у броју гласова између њега и наше листе тако упадљиво велика“, изјавио је Вулин.

ТопПрес/ Извор: Танјуг