За 35 сати за помоћ се пријавило два милиона грађана; Рок фирмама за пријаву за мајску помоћ истиче 5. маја

За 35 сати за помоћ се пријавило два милиона грађана; Рок фирмама за пријаву за мајску помоћ истиче 5. маја

Укупно два милиона грађана се до овог тренутка пријавило за помоћ од 60 евра, дакле за првих 35 сати од када је почела пријава путем портала Управе за трезор идп.трезор.гов.рс, објавио је данас министар финансија Синиша Мали.

„Настављамо да подржавамо наше грађане!“, написао је Мали на свом Инстаграм налогу.

Рок фирмама за пријаву за мајску помоћ истиче 5. маја

Фирме које су прихватиле да примају новчану помоћ државе ради ублажавања последица пандемије треба да до 5. маја поднесу појединачне пореске пријаве о порезима и доприносима за март, као и посебне изјаве на порталу Пореске управе да прихватају помоћ која ће бити уплаћена у мају, саопштено је из Пореске управе.

Фирме које на време не попуне изјаву неће остварити право на помоћ а фирме које не подносе појединачну пореску пријаву о порезима и доприносима, односно које немају запослене и нису предузетници, односно предузетници пољопривредници који су се определили за исплату личне зараде, новац ће добити без давања изјаве, наводи се у саопштењу Пореске управе.

Порески обвезници, више информација могу наћи на сајту Пореске управе или путем контакт-центра Управе на бројеве телефона 0700-700 007 и 011-33 10 111, као и на шалтерима Ваш порезник у 37 филијала широм Србије.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI