Учешће на турниру узело 13 екипа, фото: ТопПрес

Министар Вања Удовичић потписао је данас уговоре са представницима 38 јединица локалних самоуправа у Србији, којима је додељено више од 128 милиона динара за подршку у области омладине и спорта.

Како је поручено на скупу, средства ће бити опредељена за изградњу, опремање и одржавање спортских објеката, као и за програме и пројекте у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

Удовичић је поручио новинарима да је циљ помоћи да се омогући бољи живот младима и истакао да је поносан што се по први пут финансирају општине из јужне српске покрајине – Зубин Поток и Грачаница.

Како је навео, општина Зубин Поток добила је средства за суфинансирање програма за изградњу бициклистичких стаза, а Грачаница за запошљавање и самозапошљавање младих.

„На овај начин желимо да означимо добру и квалитетну сарадњу са јединицама локалних самоуправа. Не постоји део Србије где заједничким снагама нисмо омогућили бољи и квалитетнији живот, тиме омогућавамо младима да лакше дођу до запосљења“, поручио је Удовичић.

Он је истакао да Министарство подстиче локалне самоуправе да шире спортску инфраструктуру и јачају капацитете, што се, каже, огледа у већем броју фискултурних сала и спортских терена.

Крушевац је један од градова који је добио средства Министарства омладине и спорта, а градоначелница Јасмина Палуровић је објаснила да је реч о пројекту скејт парка.

„Грађани и сви они који дођу у Крушевац имаће прилику да кроз вожњу ролера, бицикла и скејтова уживају у скејт парку каквог нема у Србији“, навела је Палуровић и изразила очекивања да ће пројекат бити успешан. Члан Градског већа за спорт и омладину града Новог Сада Огњен Цвјетићанин навео је да су од Министарства добили 3,8 милиона динара, који ће бити опредељени за безбедност младих, запошљавање, заштиту животне средине…

Од 2014. године, Министарство омладине и спорта подржало је 258 програма јединица локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу, у укупном износу од скоро 400 милиона динара.

Такође, подржан је 71 пројекат и програм у области спорта кроз изградњу, опремање и одржавање спортских објеката, у износу већем од 1,4 милијарди динара.

ТопПрес/ Извор: Танјуг