Корона прија џепу наших возача. То доказује чињеница да је од највише овогодишње просечне цене дизел у петак био готово девет динара јефтинији! И цена бензина је нижа за четири динара у поређењу са највишом ценом, која је забележена у јануару.

Тако је просечна цена дизела у петак износила 155,40 динара за литар, док је приликом статистичког пресека 20. јануара литар дизела на већини бензинских пумпи била 164,35 динара. Према том статистичком пресеку безнин је коштао 149,97 динара, док се у петак у просеку продавао за 145,40 динара.

По речима Томислава Мићовића, генералног секретара Удружења нафтних компанија Србије, последња два месеца, сваког дана цена горива расте од 50 пара до динар. Уколико се задржи тренд пада цена сирове нафте на светским берзама, врло је могуће да ће наши возачи бити обрадовани снижењем цене горива за око 20 динара.

– Домаће и европске институције, статистичке пресеке раде једном недељно, па ће се средином идуће недеље знати нови подаци – каже Мићовић.

Како било, пандемија вируса корона делимично се преселила и на тржиште нафтних деривата. Док се води „рат“ између највећих призвођача на свету, наши возачи дочекали су да се барем мало повољније возе.

ТопПрес/ Извор: Новости