smart

За једнократну новчану помоћ државе од 10.000 динара за децу до 16 година пријавили су се родитељи 1.101.000 деце, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали.

Он је на конференцији за новинаре на којој је најављен почетак другог круга наградне игре „Узми рачун и победи 2023“, рекао да исплата те помоћи креће у понедељак 25. септембра и да ће тада бити исплаћен новац за првих пола милиона пријављене деце.

У уторак 26. септембра, како је додао министар, новац ће лећи на рачуне још 600.000 пријављене деце.

Према речима Малог, сви они који су уложили рекламацију на пријаву не треба да брину, уколико не добију новац у понедељак или уторак, њима ће 10.000 динара бити уплаћено наредних дана у зависности од тога како се рекламација буде решавала.

„Драго ми је да су се скоро сви родитељи деце која имају право на ову помоћ пријавили“, рекао је он.

Мали је нагласио и да оволики број пријављене деце говори у прилог томе да је ова помоћ државе родитељима била потребна и да је дошла у право време.

Пријава деце на помоћ државе од 10.000 динара трајала је од 20. августа до 20. септембра и обављала се електронски на адреси идп.трезор.гов.рс.

Процес пријављивања за ову једнократну помоћ државе је био врло једноставан, а подносиоци пријаве само је требало да унесу број личне карте и свој матични број, као и назив банке у којој желе да им буде уплаћен новац.

ТопПрес/ Извор: Танјуг